«Έχωσαν» στον πάγο την πρώτη ηλεκτρική BMW Σειρά 5

Τα αποτελέσματα των σκληρών δοκιμών

BMW Σειρά 5 ηλεκτρική δοκιμές πάγος

Η πρώτη BMW Σειρά 5 με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη το παγκόσμιο ντεμπούτο της, αλλά έχει ήδη περάσει την απόλυτη δοκιμασία αντοχής. Η νέα BMW i5 απέδειξε επανειλημμένα τόσο τη σταθερότητα του ηλεκτρικού της συστήματος κίνησης, όσο και τις δυναμικές επιδόσεις της κατά τη διάρκεια επίπονων test drives σε χειμερινές συνθήκες.

Η νέα BMW Σειρά 5

Το πρόγραμμα δοκιμών στον πάγο και το χιόνι διήρκεσε συνολικά περίπου ένα χρόνο, από τις αρχικές δοκιμές μέχρι τα τελικά στάδια βελτιστοποίησης και τελικών ρυθμίσεων. Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων δοκιμών σε επαρχιακούς δρόμους, αυτοκινητόδρομους και ειδικά προετοιμασμένες πίστες δοκιμών, οι μηχανικοί εξέλιξης εστίασαν την προσοχή τους κυρίως στην ικανότητα του αυτοκινήτου να κινείται σε ψυχρές θερμοκρασίες και σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Το πίσω μέρος της νέας BMW Σειρά 5

Τα καινοτόμα συστήματα ελέγχου του συστήματος μετάδοσης κίνησης και του πλαισίου της νέας BMW i5 συμβάλλουν σημαντικά στη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης, του δυναμισμού και της οδηγικής ευστάθειας, και αυτό επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο πάνω σε ένα συμπαγές στρώμα χιονιού, σε παγωμένους ορεινούς δρόμους και παγωμένες λίμνες. Οι δυναμικές χειμερινές δοκιμές του αμιγώς ηλεκτροκίνητου sedan ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ακριβώς εκεί όπου ξεκίνησαν: στο τσουχτερό κρύο του κέντρου χειμερινών δοκιμών του BMW Group στο Arjeplog της βόρειας Σουηδίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top