BMW Motorrad: Έφτιαξαν μοτοσυκλέτα που«γεμίζει» το... μάτι

Η BMW R 18 B HEAVY DUTY για...βαριά καθήκοντα

BMW Motorrad BMW R 18 B HEAVY DUTY παρουσίαση

Η αμερικανική σκηνή του customizing είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του Fred Kodlin. Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Kodlin έχει εστιάσει στο customizing μοτοσικλετών, είτε πρόκειται για ριζικά τροποποιημένες δημιουργίες είτε για εξελιγμένα νέα σχέδια. Από τη δεκαετία του 1990 έχει διαγράψει μία απίστευτα επιτυχημένη πορεία με τις custom μοτοσικλέτες του συγκεντρώνοντας κάθε τόσο διακρίσεις σε διάφορες σημαντικές εκθέσεις της Daytona. Επίσης, ήταν ο πρώτος μη Αμερικανός πολίτης που εισήχθη στο Sturgis Hall of Fame.Τώρα, για πρώτη φορά, ο Fred Kodlin συνεργάστηκε με τον γιο του Len, στο customizing μιας BMW και συγκεκριμένα της BMW R 18 B.

Το αποτέλεσμα ήταν η R 18 B HEAVY DUTY, μία μοτοσικλέτα με τυπικό στυλ Kodlin. Από το πλάι, η γραμμή της σιλουέτας πέφτει απότομα προς τα πίσω από την κομμένη ζελατίνα που προέρχεται από τη σειρά γνήσιων αξεσουάρ της BMW Motorrad και τελικά καταλήγει αρμονικά στις κατασκευασμένες από πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα, πλευρικές βαλίτσες της Kodlin και στο χαμηλό πίσω τμήμα. Από πάνω, η R 18 B HEAVY DUTY χαρακτηρίζεται από μια έντονη μεσαία γραμμή στην περιοχή της σέλας και μια ρέουσα σύνδεση με τις πλευρικές βαλίτσες.

Τέλος, το αξιοσημείωτο τεχνικό χαρακτηριστικό του πλαισίου είναι ένα σύστημα αερανάρτησης εμπρός και πίσω, το οποίο υποστηρίζεται από έναν συμπιεστή που διακρίνεται ελάχιστα, τοποθετημένο πίσω από την αριστερή βαλίτσα. Αυτό επιτρέπει στην R 18 B HEAVY DUTY να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι χρήσιμο όσο και εντυπωσιακό: Για να παρκάρετε, κατεβάζετε το πλαίσιο το οποίο στηρίζεται σε κρυφά σημεία στήριξης αφήνοντας τη μοτοσικλέτα σκυφτή μόλις λίγα εκατοστά πάνω από την άσφαλτο, σε ετοιμότητα για την επόμενη διαδρομή.

Η ομάδα της Kodlin ασχολήθηκε επίσης με το σώμα της μοτοσικλέτας επί τρεις μήνες. Δημιούργησε ένα εντελώς νέο ρεζερβουάρ από μεταλλικό φύλλο – μεγαλύτερο σε μήκος από το αρχικό, με ‘ρέον’ σχήμα και εσοχές στα πλάγια. Η σύνδεση του ρεζερβουάρ με το πίσω πλαίσιο τροποποιήθηκε επίσης για το σκοπό αυτό. Η αρχική θήκη φόρτισης κινητού τηλεφώνου, από την άλλη, προέρχεται από την R 18 B.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top