BMW X5 και X6: Αναβάθμιση με ουσία

Με νέα συστήματα υβριδικής κίνησης

BMW X5 και X6 ανανέωση

Η BMW παρουσιάζει τις εκτενώς αναβαθμισμένες νέες εκδόσεις των επιτυχημένων της Sports Activity Vehicle (SAV) και Sports Activity Coupé (SAC) για την πολυτελή κατηγορία. Η νέα BMW X5 και η νέα BMW X6 τονίζουν τον ισορροπημένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα τους με λεπτομερείς αναθεωρήσεις του σχεδιασμού και προσθήκες στις στάνταρ προδιαγραφές τους.

Η ψηφιακή τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις όσον αφορά τις αναβαθμίσεις στο εσωτερικό της νέας BMW X5 και της νέας BMW X6. Η ενσωμάτωση του BMW Operating System 8 και της τελευταίας γενιάς του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive προαναγγέλλει επίσης την άφιξη της κυρτής οθόνης BMW Curved Display στο Sports Activity Vehicle και το Sports Activity Coupé. Αποτελείται από μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 14,9 ιντσών - και οι δύο βρίσκονται πίσω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια. 

Η ανανεωμένη γκάμα συστημάτων κίνησης περιλαμβάνει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ένα plug-in υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς για την BMW X5 xDrive50e και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα. Όλοι συνδυάζονται πλέον με το επίσης νέο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, το οποίο διαθέτει χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο - ή και σε μη ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες, ανάλογα με τις ανάγκες - μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Η γενικευμένη αυτή εφαρμογή ηλεκτροκίνησης έρχεται με τη μορφή ενός ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένου στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας παράγει πρόσθετη ισχύ έως 9 kW/12 hp και ροπή 200 Nm, λειτουργώντας ως αρωγός του κινητήρα εσωτερικής καύσης για την επίτευξη ομαλής, δυναμικής οδήγησης σε συνδυασμό με υψηλή αποδοτικότητα.

Η ποσότητα της ωφέλιμης ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί από την μπαταρία υψηλής τάσης η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιοχή κάτω από το αμάξωμα έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 25% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φτάνοντας τώρα τα 25,7 kWh. Μια νέα Μονάδα Συνδυασμένης Φόρτισης (Combined Charging Unit) διπλασιάζει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) στα 7,4 kW. Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας BMW X5 xDrive50e είναι 94 - 110 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

.
Η άνεση και η ασφάλεια στη νέα BMW X5 και τη νέα BMW X6 μπορούν να αναβαθμιστούν σε νέα επίπεδα με μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένες δυνατότητες για το στάνταρ σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο μπορεί πλέον να μειώσει επίσης τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς ή την αντίθετη κυκλοφορία σε μία στροφή του δρόμου.

Το προαιρετικό ψηφιακό κλειδί BMW Digital Key Plus επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τη νέα BMW X5 ή την BMW X6 μέσω ασύρματης τεχνολογίας UWB (ultra-wideband) ενισχυμένης ασφάλειας με συμβατά smartphones, με λειτουργικό σύστημα iOS ή Android. Διατίθενται επίσης βελτιστοποιημένη ενσωμάτωση smartphone, το εξατομικευμένο BMW ID και μια προσωπική eSIM σχεδιασμένη να λειτουργεί με τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G. Οι ψηφιακές υπηρεσίες της BMW Charging για την BMW X5 xDrive50e έχουν πλέον ενσωματωθεί στην εφαρμογή My BMW App.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top