Yadea Keeness και Voltguard: Νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες  

Δείτε τον χρόνο φόρτισης και την αυτονομία

Yadea Keeness Yadea Voltguard παρουσίαση αυτονομία

Η Yadea κάνει την επόμενή της κίνηση και μπαίνει σε νέες κατηγορίες με δύο μοντέλα που ηλεκτρίζουν με τα χαρακτηριστικά τους. Αμφότερα διαθέτουν ιπποδύναμη που ισοδυναμεί με τα βενζινοκίνητα μοντέλα των 125cc (κατηγορία Α1), άρα δεν απαιτούν από τον υποψήφιο αγοραστή τους την κατοχή διπλώματος οδήγησης μοτοσυκλέτας.  

Keeness VFD 

Με τροχούς 17”, full Led φωτισμό και αιχμηρή σχεδίαση, αυτή η μικρή μοτοσυκλέτα διαθέτει έναν τοποθετημένο στο κέντρο σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 10kW (13,4Hp) και ροπής 280Nm. Δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου 72V32Ah συνολικής χωρητικότητας 4,6kWh, οι οποίες είναι και προσθαφαιρούμενες για εύκολη φόρτιση σε κάθε χώρο (σπίτι, γραφείο κλπ). Είναι 20% ελαφρύτερες από αυτές του ανταγωνισμού και προσφέρουν κατά 8% μεγαλύτερη αυτονομία, που στην περίπτωση του Keeness VFD φτάνει τα 140 χιλιόμετρα!

Οι επιδόσεις είναι άκρως εντυπωσιακές, η μοτοσυκλέτα μπορεί και κινείται σε ανωφέρειες με κλίση έως και 20 μοιρών, η τελική της ταχύτητα είναι στα 100Km/h και η επιτάχυνση 0-50Km/h γίνεται σε μόλις 4 sec! Μια έγχρωμη οθόνη TFT 5” με τεχνολογία bluetooth για σύνδεση με κινητό παρέχει πλήρη πληροφόρηση για όλες τις λειτουργίες, με ένδειξη για τη στάθμη φόρτισης και των δύο μπαταριών. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως τόσο ο κινητήρας όσο και το έξυπνο σύστημα διαχείρισης μπαταριών (BMS) της Υadea είναι τελείως αδιάβροχα (προδιαγραφών ΙΡ67 και ΙΡΧ7 αντίστοιχα) και μπορούν να λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες από -20 έως 65 βαθμούς Κελσίου!  

Voltguard VFV 

Mε τροχούς 14”, επίπεδο πάτωμα και αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από τη σέλα, αυτό το τελείως νέο scooter πόλης διαθέτει ομοίως κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα. Mε απόδοση 7Hp (5,5 kW) και 189Nm ροπής, προσφέρει τελική ταχύτητα 80km/h και επιτάχυνση 0-50km/h σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Παράλληλα συμμορφώνεται με τα πρότυπα IP67, εξασφαλίζοντας απόλυτη αδιαβροχοποίηση.

Οι μπαταρίες είναι δύο ιόντων λιθίου ATL 72V27Ah (2kWh έκαστη) και με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης BMS ομοίως διασφαλίζεται η αδιάβροχη λειτουργία τους, ακόμα και στην περίπτωση που το scooter βρεθεί σε νερό βάθους έως και ένα μέτρο για 30 λεπτά της ώρας.

Η αυτονομία μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα χάρη στο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης. Δισκόφρενα σε κάθε τροχό με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης, ο φωτισμός είναι full Led, η μεγάλη έγχρωμη οθόνη παρέχει πλήρη πληροφόρηση και μια θύρα USB φροντίζει για τη φόρτιση των ηλεκτρικών συσκευών του αναβάτη.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top