BMW Σειρά 3 Sedan και BMW Σειρά 3 Touring: Πότε έρχεται η ανανεωμένη γενιά

Με νέα κυρτή οθόνη και πλουσιότατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας

BMW Σειρά 3 Sedan BMW Σειρά 3 Touring ανανεωμένη γενιά

Σχεδιαστικά ανανεωμένη, με ένα εκτενώς εκσυγχρονισμένο, πολυτελές περιβάλλον και σαφή βήματα προς τα εμπρός στους τομείς της ψηφιοποίησης, του ελέγχου/λειτουργίας και του εξοπλισμού, η νέα έκδοση της BMW Σειράς 3 ξεκινά προκειμένου να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στο παγκόσμιο success story της γκάμας του μοντέλου.Οι στοχευμένες αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του εμπρός και πίσω τμήματος αναδεικνύουν περισσότερο από ποτέ τις σπορ ικανότητες για τις οποίες φημίζονται η BMW Σειρά 3 Sedan και η BMW Σειρά 3 Touring.

Το δυναμικό στυλ της Σειράς 3 μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το πακέτο M Sport. Αυτό φέρνει νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων ένα κυψελοειδές μοτίβο για τη μάσκα νεφρών BMW, νέα σχεδίαση για την εμπρός και πίσω ποδιά και επίσης νέες ζάντες ελαφρού κράμματος Μ με διάμετρο 18 ιντσών με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω.Τα μοντέλα BMW Performance της BMW M GmbH ξεχωρίζουν επίσης με την χαρακτηριστική τους εμφάνιση. Μαζί με μία μάσκα νεφρών BMW σε σχέδιο πλέγματος, τις ζάντες ελαφρού κράματος M 18 ιντσών – ή 19 ιντσών προαιρετικά – και τις τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις του συστήματος εξαγωγής, τα αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν επίσης καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών M σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Το πακέτο M Sport Pro είναι μία νέα άφιξη στη λίστα των προαιρετικών επιλογών. Διαθέσιμο ως επέκταση του πακέτου M Sport, καθώς και για τα μοντέλα BMW Performance της BMW M GmbH, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σε M High-gloss Shadowline, φώτα M Shadowline και ένα σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες. Αξεσουάρ της σειράς BMW M Performance Parts για εκ των υστέρων τοποθέτηση αποτελούν ξεχωριστές επιλογές που προσδίδουν μεγαλύτερη ένταση στο δυναμικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring.

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring είναι πλήρως αναβαθμισμένο. Η οδηγοκεντρική φιλοσοφία ενσαρκώνεται τώρα στην στάνταρ, κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Εδώ, μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μία οθόνη ελέγχου με διαγώνιο στις 14,9 ίντσες συγχωνεύονται σε μία ενιαία, πλήρως ψηφιακή μονάδα υψηλής ανάλυσης. Αυτός ο προηγμένος σχεδιασμός του cockpit έχει στον πυρήνα του την προηγμένη ψηφιοποίηση και επιτρέπει τη σημαντική μείωση του αριθμού των μπουτόν και των χειριστηρίων υπέρ του ελέγχου μέσω της αφής και της φωνής.

Ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic οκτώ σχέσεων έχει επίσης μία νέα σχεδίαση. Είναι τοποθετημένος στο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα μαζί με το κουμπί Start/Stop, το iDrive Controller, τα μπουτόν Driving Experience Control, το χειρόφρενο και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.Άλλες νέες προσθήκες στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνουν ένα μεσαίο καθρέπτη με σύστημα αυτόματης σκίασης, το εκτεταμένο πακέτο αποθηκευτικών χώρων και το Park Distance Control (PDC) με αισθητήρες μπροστά και πίσω. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πλέον το BMW Live Cockpit Plus, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πλοήγησης BMW Maps.

Μεταξύ των άλλων ξεχωριστών χαρακτηριστικών της BMW Σειράς 3 είναι η ευρεία γκάμα συστημάτων κίνησης. Πολύ αποδοτικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, και εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά με τη μορφή plug-in υβριδικής και ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, πετυχαίνουν μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου. Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan μπορεί να παραγγελθεί σε τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις, και η νέα BMW Σειρά 3 Touring σε τέσσερις επιλογές. Πλέον αυτών, τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους προσφέρονται για τις εκδόσεις Sedan και Touring. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπερσυμπιεστή για βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος.

Στην κορυφή των μηχανικών συνόλων που διατίθενται για το Sedan και το Touring είναι δύο BMW Performance μοντέλα της BMW M GmbH με εξαιρετικά σπορ χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι η BMW Σειρά 3 καλύπτει ένα εύρος ισχύος από 150 hp μέχρι 374 hp ( Η ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρει μία ιδιαίτερα ταχεία απόκριση και αυξημένη αποδοτικότητα στον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και στις τέσσερις μονάδες diesel.

Όλοι οι κινητήρες που προορίζονται για τη νέα BMW Σειρά 3 συνδυάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic (στάνταρ). Ο σπορ χαρακτήρας του ενισχύεται από τα επίσης στάνταρ χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι. Προαιρετικά, διατίθεται ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, που ξεχωρίζει με τις δυναμικές αλλαγές του, ενώ διαθέτει λειτουργία ελέγχου εκκίνησης Launch Control για βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση κατά την επιτάχυνση από στάση, καθώς και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της ισχύος στις επιταχύνσεις στις μεσαίες στροφές.Το BMW xDrive είναι στάνταρ στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης διατίθεται επίσης προαιρετικά για δύο από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις (BMW Σειρά 3 Touring: μία βενζινοκίνητη έκδοση), δύο diesel και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Μία σειρά συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διατίθενται προάγοντας την άνεση και την ασφάλεια της νέας BMW Σειράς 3 σε νέα επίπεδα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Front Collision Warning με παρέμβαση πέδησης, που ανιχνεύει την παρουσία δικυκλιστών καθώς και οχημάτων και πεζών, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Speed Limit Display με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, Manual Speed Limit Assist και Lane Departure Warning με lane return. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, BMW Head-Up Display και Driving Assistant Professional*, που περιλαμβάνει το Steering και Lane Control Assistant και το Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Automatic Speed Limit Assist, λειτουργία παρακολούθησης διαδρομής και ανίχνευση φωτεινού σηματοδότη.

 Η νέα έκδοση του σπορ sedan, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία πάνω από 45 χρόνια, και του Touring μοντέλου  θα λανσαριστεί τον Ιούλιο του 2022. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, ενώ η νέα BMW Σειρά 3 Sedan θα κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí στο Μεξικό. Μία παραλλαγή του Sedan μοντέλου που έχει εξελιχθεί ειδικά για την Κινεζική αγορά θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tiexi στη Shenyang που λειτουργεί από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA).

 


 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top