ADAC Opel Rally Junior Team: Είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ο Laurent Pellier έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης με το Opel Corsa Rally4

ADAC Opel Rally Junior Team Laurent Pellier Πρωτάθλημα Ευρώπης

Με την τέταρτη νίκη του τη φετινή σεζόν, ο Γάλλος Laurent Pellier χάρισε στην ADAC Opel Rally Junior Team τον 5ο της τίτλο συνολικά στο Junior European Rally Championship (JERC) στο Barum Czech Rally Zlín. Χάρη σε μία εξαιρετική επίδοση, ο 27χρονος Pellier και η συνοδηγός του Marine Pelamourgues (24) με το Opel Corsa Rally4 δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Ευρωπαϊκή ελίτ νέων οδηγών και κυριάρχησαν με ευκολία στον 5ο γύρο της σεζόν του JERC για το 2022.

Οι Pellier/Pelamourgues ήταν οι ταχύτεροι στις 11 από τις 13 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Αν και είχαν ήδη προηγηθεί κατά 43,9 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ειδική, το πλήρωμα της Opel δεν χαλάρωσε και σημείωσε τους ταχύτερους χρόνους και στις έξι ειδικές την Κυριακή. Στο τέλος, η διαφορά τους από τον Ιταλό Andrea Mabellini με Renault Clio Rally4 ήταν 1:32,1 λεπτά. Ο μόνος σοβαρός αντίπαλος που είχε απομείνει για την κατάκτηση του τίτλου πριν από τον Τσεχικό γύρο του JERC, ο Ισπανός Oscar Palomo (Peugeot 208 Rally4), βρέθηκε πίσω του με διαφορά 2:23,3 λεπτών πριν από τον τερματισμό στο Zlín. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της σεζόν για τον Pellier μετά από τις θριαμβευτικές εμφανίσεις του στους γύρους του Junior European Championship στα Gran Canaria, την Πολωνία και την Ιταλία.

Εκτός από τις επιδόσεις που σημείωσαν τόσο οι Pellier/Pelamourgues όσο και ολόκληρη η ομάδα, το Opel Corsa Rally4, το οποίο γιόρτασε την πρώτη του σεζόν στο θεσμό, συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή την επιτυχία, με τον τρικύλινδρο κινητήρα turbo των 1.2 λίτρων να αποδίδει την εντυπωσιακή ισχύ των 156 kW (212 hp) και μέγιστη ροπή 290 Nm.

Ο νέος πρωταθλητής Laurent Pellier εντάσσεται πλέον στο καταξιωμένο κλαμπ νικητών του JERC από την ADAC Opel Rally Junior Team. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Emil Bergkvist (Σουηδία), Marijan Griebel (Γερμανία), Chris Ingram (Αγγλία) και Mārtiņš Sesks (Λετονία), τέσσερα κορυφαία ταλέντα από την κοινή δεξαμενή ταλέντων των Opel/ADAC, οι οποίοι στέφθηκαν πρωταθλητές του θεσμού Junior European Rally Champion από το 2015 έως και το 2018.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top