BMW:Προχωρά στις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων

Η μεγάλη επένδυση σε πίστες δοκιμών

BMW αυτόνομα οχήματα δοκιμές πίστες

Η έγκαιρη υλοποίηση δύο τμημάτων για την πραγματοποίηση δοκιμών σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην κατασκευή των πρώτων εγκαταστάσεων δοκιμών εξέλιξης του BMW Group στην Κεντρική Ευρώπη. Το Group παρουσιάζει τα δύο πρώτα τμήματα της πίστας.

Αυτά προορίζονται για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων και συστημάτων υποβοήθησης, από πολιτικούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, στο νέο Κέντρο Μελλοντικής Κινητικότητας (Future Mobility Centre) του BMW Group στο Sokolov.

Στη νέα εγκατάσταση δοκιμών, το BMW Group θα συνεχίσει την εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών όπως η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το BMW Group θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα της επένδυσης των 300 εκατομμυρίων ευρώ στο Sokolov.

Η εγκατάσταση αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι τα μέσα του 2023, ενώ πάνω από 100 άτομα θα εργάζονται εκεί. Το New Technology Area, μία περιοχή που εκτείνεται σε μία επιφάνεια 90.000 m² και πληροί τις επίσημες προδιαγραφές, διαθέτει τρεις ανεξάρτητες πίστες δοκιμών εξέλιξης, παρέχοντας βέλτιστες συνθήκες για τη δοκιμή συστημάτων υποβοήθησης και τη συμπεριφορά σε διασταυρούμενη κυκλοφορία, καθώς και σε περιπτώσεις πέδησης έκτακτης ανάγκης και ελιγμών για την αποφυγή κινδύνου. Οι δοκιμές προετοιμάζονται και ελέγχονται από παρακείμενη αίθουσα ελέγχου με προσωρινούς σταθμούς εργασίας.

Πολύ κοντά στο New Technology Area βρίσκεται το Autonomous Driving Highway μήκους έξι χιλιομέτρων, μία πίστα τύπου αυτοκινητόδρομου με σενάρια εισόδου και εξόδου από αυτόν για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων. Ο αυτοκινητόδρομος δοκιμών περιλαμβάνει δύο λειτουργικές λωρίδες και μία ΛΕΑ καθώς και γερανογέφυρες και μία μεγάλη ευθεία μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top