MINI Cooper SE ηλεκτρικό: Τώρα και cabrio

Όχι ως έκδοση παραγωγής αλλά ως ένα μοναδικό όχημα

MINI Cooper SE cabrio

Έχοντας το κατάλληλο timing για το καλοκαίρι, η MINI παρουσιάζει για πρώτη φορά το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE με ανοιχτή μορφή. Όχι ως έκδοση παραγωγής, αλλά ως ένα μοναδικό όχημα, που δείχνει το πώς θα μπορούσε να συνεχιστεί η πορεία για μία πλήρως ηλεκτρική πολυτελή μάρκα, αλλά και πως η κλασική σπορ open-air οδήγηση μπορεί να γίνει ηλεκτρική στο μέλλον. Με αυτή την πρωτοποριακή πρόταση, η Βρετανική premium μάρκα συνδυάζει για πρώτη φορά τον κλασικό σπορ χαρακτήρα, τη μέγιστη open-top διασκεδαστική οδήγηση και την ηλεκτρική κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων.Το μοναδικό αυτό όχημα βασίζεται στο αμάξωμα του MINI Cooper S Cabrio. Το ηλεκτροκίνητο MINI Cabrio μοιράζεται επίσης τις ίδιες διαστάσεις – μήκος 3.863 mm με μεταξόνιο 2.495 mm, πλάτος 1.727 mm και ύψος 2.495 mm. Ο χώρος αποσκευών παραμένει επίσης ίδιος με χωρητικότητα 160 λίτρα 

Το one-off μοντέλο παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στην παραδοσιακή εκδήλωση "MINI Takes the States" στις ΗΠΑ. Οι φιδίσιοι δρόμοι μεταξύ Burlington στο Vermont και Greenville-Spartanburg στη Νότια Καρολίνα αποδείχτηκαν ιδανικοί για να δώσουν στη συγκεντρωμένη κοινότητα MINI μία πρώτη εντύπωση της χαρακτηριστικής αίσθησης go-kart MINI, με τη μορφή ενός MINI Cooper SE Cabrio.

Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp, όπως και στο MINI Cooper SE, μεταφέρει την ευέλικτη οδική συμπεριφορά με τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart, στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, και προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα. Με αυτονομία 230 km στον κύκλο δοκιμών WLTP, οι λάτρεις της open-air οδήγησης μπορούν να την απολαμβάνουν σε αστικά περιβάλλοντα αλλά και εκτός των ορίων της πόλης.

Το MINI Cooper SE Cabrio συνδυάζει open-top διασκεδαστική οδήγηση με την έξυπνη λειτουργικότητα. Η πλήρως ηλεκτρική και επομένως ιδιαίτερα αθόρυβη υφασμάτινη μαλακή οροφή μπορεί να ανοίγει και να κλείνει μέσα σε 18 δευτερόλεπτα. Πιέζοντας ένα μπουτόν, το soft top μπορεί να ενεργοποιείται όταν το όχημα κινείται με 30 km/h προσφέροντας τρεις ρυθμίσεις: ανοιχτό, κλειστό ή τύπου ηλιοροφής.Ως ένα ανοιχτό τετραθέσιο, το MINI Cooper SE Cabrio είναι το μοναδικό στον κόσμο πολυτελές cabrio, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top