Charles Leclerc: Κέρδισε στο Αυστριακό Grand Prix

H στρατηγική αλλαγής ελαστικών Pirelli

Charles Leclerc Αυστριακό Grand Prix Pirelli

 Ο Charles Leclerc κέρδισε στο Αυστριακό Grand Prix, φέρνοντας τη Ferrari ακόμη μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τη νίκη του Sainz στο Silverstone την προηγούμενη βδομάδα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Leclerc από την Αυστραλία. Όπως στο Silverstone έτσι και εδώ είχαμε έναν συναρπαστικό αγώνα με μάχες, διαφορετικές στρατηγικές και εκπλήξεις όλο το Σαββατοκύριακο. Ο Leclerc έβαλε ένα τέλος στην κυριαρχία του Max Verstappen και της Red Bull στην Αυστρία. Ο Ολλανδός είχε πάρει την pole την Παρασκευή και είχε κερδίσει στον αγώνα sprint το Σάββατο.


Οι Leclerc και Verstappen ακολούθησαν πανομοιότυπη στρατηγική: Εκκίνησαν με την P Zero κίτρινη/μέση γόμα και μετά έβαλαν δυο σετ σκληρής γόμας. Στο φινάλε χρησιμοποίησαν τη μέση γόμα εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. 

Η ποικιλία στρατηγικών δεικνύει την απόδοση των ελαστικών που ήταν διαθέσιμα στο Spielberg. Οι οδηγοί της Mercedes τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση με διαφορετικές στρατηγικές (μέση/σκληρή/μέση για το Lewis Hamilton και μέση/σκληρή/σκληρή για το George Russell). Έτσι είχαμε τρεις διαφορετικές στρατηγικές στους πρώτους τέσσερις στην τελική κατάταξη. 


Οι περισσότεροι οδηγοί πραγματοποίησαν δυο αλλαγές. Είδαμε εντυπωσιακές μάχες για όλες τις θέσεις της κατάταξης: Υπήρξε μια μάχη πέντε οδηγών μεταξύ του Mick Schumacher και του Kevin Magnussen με Haas, του Fernando Alonso με Alpine του Guanyu Zhou με Alfa Romeo και του Lando Norris με McLaren. Όλοι τους άλλαζαν θέσεις κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου γύρου, η δράση ήταν συναρπαστική.  Μια βδομάδα μετά τους πρώτους του βαθμούς στη F1 με την 8η θέση, ο Schumacher τερμάτισε ος το καλύτερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμά του, με στρατηγική μέση/σκληρή/σκληρή γόμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top