Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept: Γιατί ξεχωρίζει

Ο απίσυετος χρόνος που πιάνει τα 0-100 χιλιόμετρα

Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept παρουσίαση

Πριν από ένα χρόνο, το πρωτότυπο Jeep Wrangler Magneto, απέδειξε ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπορεί παράλληλα να είναι απόλυτα συμβατό με την κληρονομία του μοντέλου στις εκτός δρόμου διαδρομές. Το νέο Magneto 2.0 βασιζόμενο σε αυτή τη φιλοσοφία κάνει ένα ακόμα βήμα, αποτελώντας ένα ηλεκτρικό όχημα που κυριαρχεί σε κάθε διαδρομή.

Tο σύστημα κίνησης του Magneto 2.0 περιλαμβάνει:

Ένα νέο ειδικά κατασκευασμένο για το μοντέλο ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί έως τις 5.250σ.α.λ.
Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων για απόλυτο έλεγχο του κινητήρα
Τέσσερις μπαταρίες lithium-ion που είναι κατανεμημένες στο πλαίσιο για καλύτερη ισορροπία και έχουν συνδυαστική ισχύ 70 kW/h, ενώ λειτουργούν σε κύκλωμα 800V
Έναν εναλλάκτη που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα τον μπαταριών σε εναλλασσόμενο για τη τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα.


Η μέγιστη ένταση του συστήματος κίνησης είναι 600 amps, επιτρέποντας στο Magneto 2.0 να μεταφέρει χωρίς καμία υστέρηση 1.152Nm(!) ροπής στους τροχούς, απόδοση τριπλάσια από εκείνη του Magneto. Εξίσου εντυπωσιακή με τη ροπή είναι και η ισχύς του Magneto που φτάνει τους 625 ίππους. Παράλληλα μια ειδική ρύθμιση διατηρεί τη μέγιστη ένταση για χρόνο έως και 10’’, κάτι σαν ένα ηλεκτρικό «Νίτρο», επιτρέποντας στο Magneto 2.0 να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 2’’!

Η ισχύς του συνόλου σε συνδυασμό με το κιβώτιο με την εξαιρετικά «κοντή» πρώτη σχέση επιτρέπουν στο Magneto 2.0 να ξεπερνά κάθε εμπόδιο, ενώ το προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας συμβάλει και στην ομαλή επιβράδυνση ακόμα και σε διαδρομές με  πολύ έντονη κλίση, με τον οδηγό να εκμεταλλεύεται τη λειτουργία “one-pedal”.Το εντυπωσιακό μηχανικό σύνολο συνοδεύουν το κιτ αύξηση ύψους των 7,6εκ. και τα off-road ελαστικά που είναι τοποθετημένα σε τροχούς 20 ιντσών. Τέλος η ευρεία χρήση ανθρακονημάτων εξασφαλίζουν τη συγκράτηση του συνολικού βάρους, με στοιχεία όπως οι προφυλακτήρες η σχεδίαση των οποίων παράλληλα εξασφαλίζει και ακόμα καλύτερες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top