BMW: Αποκτά τη μάρκα ALPINΑ

Η ιστορία της 

BMW Alpina εξαγορά

Το BMW Group καλοσώρισε στο δυναμικό του τη μάρκα ALPINA. Η εταιρεία εξασφαλίζει τα δικαιώματα για την ALPINA – φέροντας ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στη δική της γκάμα πολυτελών αυτοκινήτων. Η BMW AG και η ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG συνήψαν συμφωνία για το σκοπό αυτό, που θα εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της μάρκας ALPINA καθώς και της Burkard Bovensiepen GmbH und Co. KG.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται ακόμα σε διάφορες αναβλητικές αιρέσεις – κυρίως αναμένεται έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Η μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας που επεκτάθηκε για άλλα πέντε χρόνια στα τέλη του 2020, θα εκπνεύσει στις 31 Δεκεμβρίου, 2025. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τις όποιες οικονομικές λεπτομέρειες. Δεν πρόκειται να αποκτηθούν μετοχές της εταιρείας.


Η ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG, ένας Γερμανός κατασκευαστής οχημάτων που εδρεύει στο Buchloe, ιδρύθηκε επίσημα την 1η Ιανουαρίου 1965. Η ALPINA ασχολήθηκε με τις βελτιώσεις και τις αγωνιστικές εκδόσεις της BMW από τη δεκαετία του 1960 και ξεκίνησε να κατασκευάζει επιβατικά αυτοκίνητα βασισμένα στα προϊόντα της BMW AG το 1978. Από το 1983, η εταιρεία με έδρα το Buchloe στην περιοχή Ostallgäu της Βαυαρίας είναι καταχωρημένη ως επίσημος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών της Γερμανίας  (German Federal Motor Transport Authority) στο Flensburg και απασχολεί γύρω στους 300 εργαζόμενους. Περίπου 2.000 οχήματα κατασκευάστηκαν στο Buchloe το 2021. Εκτός από τη Γερμανία και την Ευρώπη, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Μέση Ανατολή είναι επίσης σημαντικές αγορές για την ALPINA. Ο δεύτερος βασικός τομέας δραστηριότητας της οικογενειακής επιχείρησης είναι η οινοποιία ALPINA.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top