BMW: Εξόρυξη λιθίου στη Χιλή αλλά με...προσοχή

Ποιος είναι ο τελικός στόχος 

BMW εξόρυξη λίθιο μπαταρίες

Το BMW Group είναι το έκτο μέλος που συμμετέχει στην πρωτοβουλία. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους υποστηρίζει το project είναι ότι μοιράζεται επιστημονικά ευρήματα για τις επιπτώσεις της εξόρυξης λιθίου στα υδάτινα αποθέματα στην αλυκή Salar de Atacama στη Χιλή. Μαζί με την BASF, το BMW Group είχε ήδη αναθέσει μία μελέτη στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα University of Alaska Anchorage και University of Massachusetts Amherst με θέμα τις επιπτώσεις της εξόρυξης λιθίου στα ισοζύγια των τοπικών υδάτινων πόρων στη Λατινική Αμερική στα τέλη του 2020.


Στόχος της μελέτης είναι να βελτιωθεί η επιστημονική κατανόηση της σχέσης μεταξύ γλυκού νερού και υδροφορέων άλμης λιθίου, η αξιολόγηση διαφόρων τεχνολογιών, και η απόκτηση της τεχνογνωσίας για την αξιολόγηση βιώσιμης εξόρυξης λιθίου. Η μελέτη προσφέρει μία επιστημονική βάση για μελλοντικές αποφάσεις ως προς την προμήθεια λιθίου.

Η υπεύθυνη διαχείριση φυσικών πόρων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της δέσμευσης του BMW Group στη βιωσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, η εταιρεία έχει προσχωρήσει στο διατομεακό project “Responsible Lithium Partnership”. Στόχος του project είναι να επιτευχθεί η κατανόηση της υπεύθυνης διαχείρισης φυσικών πόρων σε συνεργασία με τοπικές ομάδες ενδιαφέροντος και να αναπτυχθεί η δημιουργία ενός οράματος για το μέλλον της αλυκής Salar de Atacama στη Χιλή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top