Pirelli: Μια ιστορία 150 χρόνων

Τι ετοιμάζει στο μέλλον 

Pirelli ιστορία 150 χρόνια

“Πολύ πρωτότυπη γραφιστική σχεδίαση, δε νομίζεις; Κοίτα αυτό το P…δείχνει ελαστικό, σαν γόμα πέλματος”. Οι λέξεις αυτές αποτέλεσαν το εναρκτήριο λάκτισμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια της Pirelli, που πραγματοποιήθηκαν στο Piccolo Teatro στο Μιλάνο.

Μια θεατρική παράσταση που συνοδεύτηκε από αφηγήσεις, ήχους και εικόνες που ανέδειξαν μια ιστορία στο χώρο της βιομηχανίας, του πολιτισμού, της παράδοσης, της τεχνολογίας και του πάθους που ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου του 1872.


Το λογότυπο που δημιουργήθηκε για τα 150 χρόνια, και αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην παρουσίαση του Ημερολογίου της Pirelli 2022 του δημιουργού Bryan Adams, πρόσφατα έδωσε το παρών στο Montecarlo Rally, όπου κοσμούσε το αυτοκίνητο που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη του αγώνα. 
Το ταξίδι στη σκηνή του Piccolo Teatro συνεχίστηκε με την ανασκόπηση της βιομηχανικής παράδοσης της εταιρείας. Μέσα από τα εργοστάσιά της, η Pirelli έχει ριζώσει σε πολλές χώρες, που σήμερα ανέρχονται σε 12, χτίζοντας ευήλια, ασφαλή και βιώσιμα εργοστάσια.

Το πάθος που κάνει τις καρδιές να χτυπούν στην Pirelli είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Ένας τομέας όπου η τεχνολογία αποτελεί θεμελιώδες συστατικό, όπως εξήγησε ο Alberto Pirelli, λάτρης των αγώνων ράλι, και συγχρόνως ένα άθλημα στο οποίο η εταιρεία ενεπλάκη από τη δεκαετία του 1970. Σήμερα, η Pirelli έχει παρουσία σε περισσότερες από 350 αγωνιστικές διοργανώσεις. Η Pirelli, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά υποστηρίζει και άλλα σπορ όπως το ποδόσφαιρο, η ποδηλασία, τα χειμερινά σπορ και η ιστιοπλοΐα με την Luna Rossa.


Η ιστορία αποκαλύπτει μία εταιρεία που πάντα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. “Δείτε το εσωτερικό για να καταλάβετε”, για να ανακαλύψετε νέες λύσεις, συνήθιζε να λέει ο κ. Emanueli, ο οποίος υπέγραψε πολλές από τις 6.700 ευρεσιτεχνίες που κατοχύρωσε η Pirelli μέσα σε 150 χρόνια. Σήμερα οι “διάδοχοι του Emanueli” συμμετέχουν στην επιτάχυνση της καινοτομίας, όπως στην περίπτωση των ηλεκτρικών οχημάτων, όπου η Pirelli έχει ήδη παρουσία με το Elect - ένα πακέτο εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων για τη διαχείριση διαφορετικών παραμέτρων που σχετίζονται με το βάρος, την επιτάχυνση και την κατανάλωση συγκριτικά με τα παραδοσιακά οχήματα. 


Στο ταξίδι της, η Pirelli βρίσκονταν πάντα σε επαφή με καλλιτέχνες και διανοούμενους παρακολουθώντας την εξέλιξη της κοινωνίας και τις αλλαγές των τάσεων. Αυτό είναι κάτι που συνεχίζει να κάνει μέχρι και σήμερα μέσω καινοτόμων μορφών επικοινωνίας όπως: το “Rivista Pirelli”, το Ημερολόγιο Pirelli, το Pirelli HangarBicocca, εκδόσεις και εκθέσεις της Fondazione Pirelli, προϊόντα Pirelli Design, το περιοδικό World και τα τεύχη του Ετήσιου Απολογισμού (Annual Report) εμπλουτισμένα με τις συμβολές καλλιτεχνών και συγγραφέων.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας και η State Mint & Printworks παρουσίασαν μία νέα συλλογή γραμματοσήμων, η οποία ως μέρος της σειράς “Eccellenza Italiane”, θα περιλαμβάνει ένα σετ τριών εορταστικών κερμάτων σε χρυσό και ασήμι, αφιερωμένων στο Pirelli Group.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top