BMW Concept XM: Έτσι θα είναι τα πολυτελή μοντέλα της εταιρείας  

Πότε θα την δούμε στους δρόμους 

BMW Concept XM παρουσίαση

Στο BMW Concept XM, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το προχωρημένο ντιζάιν του εμπρός τμήματος των πολυτελών μοντέλων BMW, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2022 στο πλαίσιο της προϊοντικής επέλασης της BMW στην πολυτελή κατηγορία.

Οι προβολείς χωρίζονται σε δύο ανεξάρτητες μονάδες, ένα νέο στιλιστικό στοιχείο που δημιουργεί μία συναρπαστική εμφάνιση. Τα φώτα ημέρας στην ‘slim’ πάνω μονάδα δημιουργούν ένα έντονο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Η οριζόντια μάσκα νεφρών είναι τολμηρά τοποθετημένη ανάμεσα στους προβολείς και στενεύει προς τα εξωτερικά άκρα,διαμορφώνοντας ένα σχεδόν οκταγωνικό περίγραμμα που τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα του εμπρός τμήματος.

Τα μαύρα στοιχεία της μάσκας μέσα σε ένα πολυσύνθετο πλαίσιο μοιάζουν να αιωρούνται ελεύθερα σε μία γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια. Διπλές μπάρες σε στυλ M μέσα στη μάσκα, επιτείνουν την αίσθηση του πλάτους. Το εντυπωσιακό φωτεινό περίγραμμα αναδεικνύει τις γιγαντιαίες διαστάσεις της μάσκας, με τον εντυπωσιακό συνδυασμό νεφρών και φώτων ημέρας να είναι άμεσα αναγνωρίσιμος και στο σκοτάδι. Το νέο λογότυπο XM στη μάσκα νεφρών και οι μεγάλοι αεραγωγοί προϊδεάζουν για τη δύναμη του V8 κινητήρα που συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα ως συστατικά μέρη του συστήματος M Hybrid.


Βασισμένη στην τελευταία γενιά BMW iDrive, η ειδική για μοντέλο M έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας μεταφράζει τον υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα του BMW Concept XM στον ψηφιακό κόσμο. Η διεπαφή χρήστη, που αναδεικνύεται με τα τρία γνώριμα χρώματα Μ, προσφέρεται για μία εξαιρετικά σπορ εμπειρία. Απεικονίζει τα προγράμματα λειτουργίας του υβριδικού συστήματος κίνησης καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα με μία άκρως ελκυστική αισθητική.

Το BMW Curved Display αποτελεί την τέλεια σκηνή για την παρουσίαση αυτής της πρωτοποριακής σχεδιαστικής φιλοσοφίας και δίνει μία πρώτη γεύση από τις διεπαφές χρηστών που, μελλοντικά, θα προσδώσουν μία νέα διάσταση στην οδηγική εμπειρία BMW M.


Η έκδοση παραγωγής της BMW XM θα κατασκευάζεται από το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg (ΗΠΑ), στη σημαντικότερη αγορά πωλήσεων για το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Έτσι, η BMW M λανσάρει το πρώτο της αυθύπαρκτο όχημα μετά τη θρυλική BMW M1, τη χρονιά που γιορτάζεται η 50ή της επέτειος. Η BMW XM θα διατίθεται μόνο ως plug-in υβριδική και αποκλειστικά ως μοντέλο M.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top