Fiat 500 ηλεκτρικό: Ποιος θα φτιάχνει τις μπαταρίες του

Η μεγάλη επένδυση στην ηλεκτροκίνηση

Fiat 500 ηλεκτρικό μπαταρίες κατασκευή

Οι Stellantis N.V. και Vulcan Energy Resources Ltd., ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας, ώστε η Vulcan να προμηθεύει υδροξείδιο του λιθίου στην Ευρώπη, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή των εξηλεκτρισμένων μοντέλων του Ομίλου Stellantis.Σαν χο έχει να εξασφαλίσει την παροχή κρίσιμων στοιχείων για την παραγωγή των μπαταριών ηκτρικών οχημάτων.

 Ο μπαταρίες αποτελούν το πλέον κρίσιμο στοιχείο στα ηλεκτρικά οχήματα. Η δημιουργία του Battery Hub της Stellantis στο Τορίνο, αποτέλεσε την πρώτη αντίστοιχη μονάδα στον κόσμο, όπου μια αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε τη δική της μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών, αποκτώντας σημαντική ευελιξία σε αυτό το σημαντικό τομέα.

Η κατασκευή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού FIAT 500, εκμεταλλευόμενη αυτή την καινοτόμα κίνηση της Stellantis, δίνει τη δυνατότητα το μοντέλο να είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες (22,4 και 42 kWh), προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στους αγοραστές, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στις διαδικασίες της μονάδας παραγωγής και την εφοδιαστική αλυσίδα.Η πενταετής συμφωνία προβλέπει ότι οι πρώτες αποστολές του υλικού θα ξεκινήσουν το 2026.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top