Audi-VW-Porsche : Πέντε χιλιάδες νέα σημεία φόρτισης

Ταχυφόρτιση με ισχύ έως 350 kW

Audi VW Porsche σημεία φόρτισης

H IONITY, η κοινοπραξία που έχουν ιδρύσει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για ταχεία ανάπτυξη υποδομών δημόσιας φόρτισης στην Ευρώπη, ανεβάζει ρυθμούς. Συγκεκριμένα, η IONITY – στην οποία το Volkswagen Group συμμετέχει με τις μάρκες Audi και Porsche – θα επενδύσει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ για να εγκαταστήσει περισσότερες από 5.000 επιπλέον θέσεις ταχυφόρτισης στους ευρωπαϊκούς δρόμους, έως το 2025. Ανάμεσά τους, περισσότερες από 1.000 θέσεις για γρήγορη φόρτιση έως και 350 kW. Τα e-tron μοντέλα της Audi, εξοπλισμένα με τη λειτουργία “Plug & Charge” στον βασικό εξοπλισμό, θα προσφέρουν μία ακόμα πιο άνετη διαδικασία φόρτισης σε όλα τα σημεία του δικτύου.


Οι θέσεις ταχυφόρτισης στο δίκτυο της IONITY σήμερα είναι περίπου 1.500, κατανεμημένες σε περίπου 400 σημεία. Προβλέπεται να αυξηθούν σε περίπου 7.000, κατανεμημένες σε 1.000 σημεία ανά την Ευρώπη, έως το 2025. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν όχι μόνο κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων, αλλά και κοντά σε μεγάλες πόλεις και κατά μήκος των πολυσύχναστων κεντρικών δρόμων.

Η Audi είναι ιδρυτικό μέλος της IONITY. Με τη χρήση μίας κάρτας φόρτισης, ο κάτοχος ενός μοντέλου e-tron αποκτά πρόσβαση σε περισσότερα από 280.000 σημεία φόρτισης σε 26 ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοχοι Audi επωφελούνται από προνομιακούς όρους όταν χρησιμοποιούν το δίκτυο IONITY – η χρέωση κοστίζει μόνο 31 σεντς ανά κιλοβατώρα, που ισοδυναμεί περίπου με το κόστος φόρτισης στο σπίτι, στη Γερμανία.


Από τον Δεκέμβριο του 2021, η Audi θα προσφέρει μια ιδιαίτερα premium μορφή φόρτισης αποκλειστικά στο δίκτυο IONITY, γνωστή ως “Plug & Charge” (PnC). Το όλο σύστημα θα λειτουργεί χωρίς κάρτα RFID (αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων) ή κάποια app εφαρμογή. Η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας του οχήματος πραγματοποιείται αυτόματα σε συμβατούς σταθμούς φόρτισης μέσω κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, μόλις συνδεθεί το καλώδιο φόρτισης στο όχημα,

Η διαδικασία φόρτισης ξεκινά άμεσα και η τιμολόγηση διεκπεραιώνεται επίσης αυτόματα. Το μόνο που χρειάζεται ο οδηγός του Audi e-tron με δυνατότητα PnC είναι ένα ενεργό συμβόλαιο υπηρεσίας χρέωσης και η ενεργοποίησή του άπαξ στην εφαρμογή myAudi και στο MMI του Audi e-tron του.Στην κοινοπραξία IONITY συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη το Volkswagen Group (με τις Audi και Porsche), το BMW Group, η Ford Motor Company, το Hyundai Motor Group και η Mercedes Benz AG. Η ηλεκτρική ενέργεια που προσφέρει το δίκτυο IONITY προέρχεται αποκλειστικά από «πράσινες», ανανεώσιμες πηγές, κάτι που αποτελεί και ιδρυτική εξαγγελία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top