Hyundai: Πόσα αυτοκίνητα πούλησε στην Ευρώπη

Ποια μοντέλα πρωταγωνίστηκαν

Hyundai πωλήσεις Ευρώπη

Η Hyundai Motor γιορτάζει ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη. Η εταιρεία ηγήθηκε της Ισπανικής αγοράς για πρώτη φορά στην ιστορία της τον περασμένο μήνα, ενώ στη Γερμανία, η Hyundai κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των μαρκών εισαγωγής για τρίτη συνεχόμενη φορά. Παράλληλα, η εταιρεία πέτυχε επίσης ένα μερίδιο αγοράς ρεκόρ στην Ιταλία και απόλαυσε αυξημένα μερίδια αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Η εταιρεία κατέγραψε συνολικά 43.629 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις EFTA (Ισλανδία, Λιχτενστάϊν, Νορβηγία και Ελβετία) και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, ανατρέποντας τη συνολική τάση της αγοράς της τάξεως του -29,3%.

Η επιτυχία της Hyundai σε όλη την Ευρώπη μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, με κυριότερους την εξαιρετικά θετική απήχηση του IONIQ 5, του πλήρως ηλεκτρικού μεσαίου CUV της εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο καθώς και του SUV TUCSON Το TUCSON (1.856 μονάδες) και το i20 (1.139 μονάδες) ήταν πρωταγωνιστές στις υψηλές πωλήσεις της Hyundai στην Ισπανία. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, το TUCSON ηγήθηκε της κατηγορίας C-SUV με 16.730 πωλήσεις – σημειώνοντας αύξηση 82,8% από έτος σε έτος – αποτελώντας το δεύτερο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ισπανική αγορά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top