Γιατί χαμογελούν οι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Nissan 

Προτεραιότητα στην ασφάλεια και στις καλές συνθήκες εργασίας  

Nissan εργοστάσιο συνθήκες εργασίας

Όταν σκέφτεστε ένα εργοστάσιο, πιθανώς να σας έρχονται στο μυαλό διάφορες εικόνες και συνειρμοί, με ρύπους, σκληρή δουλειά και πολύ θόρυβο. Ωστόσο η Nissan, επιδιώκει να αλλάξει αυτές τις αντιλήψεις. Το εργοστάσιο Tochigi της Nissan, που βρίσκεται στο Kawachi στην επαρχία Tochigi, διαθέτει μακρά ιστορία στην παραγωγή των πιο δημοφιλών οχημάτων της εταιρείας, όπως για παράδειγμα το GT-R και το Z. Όντας το πρώτο Nissan Intelligent Factory, διαθέτει ένα πιο άνετο και εστιασμένο στην τεχνολογία παραγωγικό σύστημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με το που πατούν το πόδι τους στο νέο εργοστάσιο, οι επισκέπτες παρατηρούν αμέσως τα έντονα χρωματιστά δάπεδα και τους καλά φωτισμένους χώρους εργασίας, που διαθέτουν φωτισμό LED, φιλικό προς το περιβάλλον.
Ο αέρας και το συνολικό περιβάλλον μέσα στη μεγάλη μονάδα παραγωγής παραμένουν καθαρά, χάρη στους ανόργανους πυρήνες στις διαδικασίες χύτευσης και διαμόρφωσης. Τώρα, οι ανόργανοι πυρήνες που χρησιμοποιούνται περιέχουν μια κόλλα που ονομάζεται water glass. Όταν λιώσει, αυτή η ουσία δεν παράγει δυσάρεστα αέρια ή οσμές, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξοπλισμό απόσμησης.

Παράλληλα, στο εργοστάσιο της Nissan έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τη μείωση της σωματικής πίεσης που ασκείται στους εργαζομένους.Στο παρελθόν γινόταν μεταφορά λιωμένου αλουμινίου από το χυτήριο στη γραμμή χύτευσης με περονοφόρο. Ωστόσο, μετακινώντας τον κλίβανο τήξης κοντά στις μηχανές χύτευσης, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη μεταφοράς του λιωμένου μετάλλου. 

Επιπλέον, μειώθηκε η κατανάλωση ενέργειας λιώνοντας μόνο την απαραίτητη ποσότητα μετάλλου. Η Nissan έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος  έως το 2050. Η έναρξη του Nissan Intelligent Factory στο εργοστάσιο Tochigi, είναι ένας σημαντικός πυλώνας αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων πρόκειται να εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2050, με την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής και με τη μείωση της χρήσης ενέργειας. Για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε μονάδες παραγωγής, όλη η ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή θα παράγεται με κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top