Nissan Qashqai: Τα συστήματα που...τρομάζουν τον χειμώνα 

Δείτε γιατί προσφέρει ασφάλεια σε οδηγό και επιβάτες

Nissan Qashqai συστήματα ασφαλείας

Το ολοκαίνουργιο Qashqai της Nissan είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, υποστηρίζοντας τον οδηγό του να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης.Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η έντονη χιονόπτωση ή βροχή μπορεί να δυσκολέψει την ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο.

Για να λύσει αυτό το ζήτημα και φέρνοντας μια πρωτιά για την Nissan στην Ευρώπη, το Qashqai διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα προβολέων που προσαρμόζει το σχήμα της δέσμης, σύμφωνα με τις συνθήκες του δρόμου και τα διερχόμενα οχήματα. Η δέσμη χωρίζεται σε 12 μεμονωμένα στοιχεία που απενεργοποιούνται επιλεκτικά κατά την ανίχνευση ενός επερχόμενου οχήματος. Χάρη σε αυτήν την καινοτομία, το Qashqai μπορεί να προβάλλει μια φωτεινότερη δέσμη όλο και περισσότερο, αλλά το σχήμα αλλάζει αποτελεσματικά, ώστε οι οδηγοί από την απέναντι πλευρά του δρόμου να μην θαμπωθούν.

Το παρμπρίζ του νέου Qashqai διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης, που σημαίνει ότι το χιόνι ή ο πάγος μπορεί να καθαριστεί εύκολα μέσα σε δευτερόλεπτα, δίνοντας μια πλήρη, καθαρή εικόνα και ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση πριν ξεκινήσει το ταξίδι. Επιπλέον, το παρμπρίζ μπορεί γρήγορα να συσσωρεύσει βρώμικα υπολείμματα από το σπρέι που προκαλούν οι συνθήκες στο οδόστρωμα, γεγονός που μπορεί να περιορίσει δραστικά την ορατότητα του οδηγού. 

Για τον λόγο αυτό, οι μηχανικοί της Nissan έχουν ενσωματώσει τα μπεκ ψεκασμού στους υαλοκαθαριστήρες, διασφαλίζοντας ότι οι πίδακες νερού στοχεύουν ακριβώς εκεί που απαιτείται, για τον καθαρισμό του παρμπρίζ.Σε χιονισμένο ή βροχερό καιρό οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνονται, επομένως η ταχύτητα πρέπει να ρυθμιστεί. Παρόλα αυτά, τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων οδηγών δεν τείνουν να ελέγχουν τα φρένα τους για χειμερινή οδήγηση και πάνω από το ένα τρίτο (37%) δεν τείνουν να οδηγούν πιο αργά το χειμώνα. 


Το ProPILOT με Navi-link μπορεί να επιταχύνει και να φρενάρει το όχημα σε μία λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα μπορεί να επιταχύνει το όχημα με καθορισμένη ταχύτητα και μπορεί να φρενάρει το όχημα έως την πλήρη στάση, σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να επανακτήσει αυτόματα την ταχύτητα αν το όχημα έχει σταματήσει για λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και η κίνηση μπροστά από το αυτοκίνητο έχει εξομαλυνθεί.Με το ολοκαίνουργιο Qashqai, η Nissan παρουσιάζει για πρώτη φορά στα μοντέλα της στην Ευρώπη την τεχνολογία Intelligent Forward Collision Warning, η οποία χρησιμοποιεί μια λειτουργία πρόβλεψης που “βλέπει” πέρα από το προπορευόμενο όχημα και εφαρμόζει αυτόματο φρενάρισμα για την αποφυγή σύγκρουσης.


Παράλληλα, για ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά την οδήγηση και υπό αντίξοες συνθήκες, το νέο Qashqai διατίθεται με ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης (διαθέσιμο στην έκδοση 158PS). Το νέο σύστημα ελέγχου 4WD, όπως και η λειτουργία επιλογής οδήγησης είναι πιο διαισθητικό και έξυπνο, με δυνατότητα προσαρμογής στις εξωτερικές συνθήκες με πέντε λειτουργίες οδήγησης: Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road. Μάλιστα, σε περίπτωση ολίσθησης ενός τροχού, ο χρόνος που ενεργεί το σύστημα 4WD έχει μειωθεί κατά 5 φορές, έως 0,2 δευτερόλεπτα.


Για να μπορούν οι οδηγοί να διατηρούν την προσοχή τους στο δρόμο, το ολοκαίνουργιο Qashqai είναι εξοπλισμένο με ένα καινοτόμο Head-Up Display (HUD) των 10,8 ιντσών, παρέχοντας το μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας στην κατηγορία, όπου η πλοήγηση, η υποστήριξη του οδηγού και οι οδικές πληροφορίες προβάλλονται στο παρμπρίζ, εντός του οπτικού ορίζοντα του οδηγού.

Ακόμη, το νέο Qashqai είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με την επόμενη γενιά του συστήματος υποστήριξης οδηγού ProPILOT, προσφέροντας μεγαλύτερη υποστήριξη στον οδηγό, σε ένα ευρύτερο φάσμα περιστάσεων. Έχοντας την κωδική ονομασία ProPILOT με Navi-link, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κόπωση και το άγχος κατά την οδήγηση, ενώ είναι πολύ διαισθητικό στη χρήση.Το νέο Qashqai ξεκινά από τις 24.490€ και ήδη βρίσκεται σύντομα στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top