Η στρατηγική του Valtteri Bottas για τη νίκη

Εξαιρετική απόδοση από τα ενδιάμεσα ελαστικά Pirelli

Valtteri Bottas Pirelli στρατηγική νίκη

Ο οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas κέρδισε στο Τουρκικό Grand Prix εκκινώντας από την πρώτη θέση. Ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής και χρησιμοποίησε δυο σετ ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato Green. Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί. Ο Bottas επανέκτησε την πρωτοπορία 11 γύρους πριν το τέλος, προσπερνώντας τον οδηγό της Ferrari, Charles Leclerc. Ο Leclerc οδήγησε τους περισσότερους γύρους με το αρχικό σετ ενδιάμεσων ελαστικών.

Αρκετοί οδηγοί πραγματοποίησαν πολύ μεγάλο πρώτο μέρος αγώνα με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Η πίστα είχε βρεγμένα μέρη και υγρασία από την αρχή ως το τέλος. Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton έβαλε μετά από 50 γύρους το δεύτερο σετ ενδιάμεσως ελαστικών. Ενώ εκκινούσε 11ος (λόγω ποινής παρότι ταχύτερος στις κατατακτήριες) κατάφερε να τερματίσει 5ος. Ο οδηγός της Alpine Esteban Ocon δεν μπήκε καθόλου για αλλαγή και τερμάτισε 10ος με το αρχικό σετ ενδιάμεσων ελαστικών.

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz έκανε μια αλλαγή και τελικά κέρδισε 11 θέσεις. Εκκινούσε 19ος (πήρε ποινή γιατί άλλαξε μηχανή) και τερμάτισε 8ος. Ο Ισπανός οδηγός αναδείχτηκε από τους φιλάθλους, «οδηγός της ημέρας».

 Έκανε κρύο και ψιλόβρεχε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την ώρα του τερματισμού η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου και του οδοστρώματος στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Πως συμπεριοφέρθηκε το κάθε ελαστικό

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Χρησιμοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα από όλους τους οδηγούς. Ο Ocon έβγαλε με το ίδιο σετ όλο τον αγώνα, χωρίς αλλαγή. Υπήρξαν πολύ μεγάλα πρώτα μέρη από 35 έως 50 γύρους και τα ενδιάμεσα ελαστικά επέδειξαν απίστευτη προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες μεικτές συνθήκες προσδίδοντας πρόσφυση και απόδοση.

MEΣΗ C3: Ο Vettel, επιχείρησε ένα γύρο μ’ αυτό το ελαστικό, 20 γύρους πριν το τέλος. Οι συνθήκες όμως ήταν βρόχινες, παρότι είχαν δημιουργηθεί κάποιες στεγνές γραμμές στην πίστα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top