Τα μεγάλα σχέδια της Nissan μέχρι το 2050

Τι σκοπεύει να κάνει στα εργοστάσια της

Nissan ουδετερότητα άνθρακα 2050

Η Nissan παρουσίασε μια γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό του Tochigi, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Nissan Intelligent Factory. Αυτή η μοναδική πρωτοβουλία υποστηρίζει την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Παράλληλα,  Nissan ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050, στα εργοστάσια παραγωγής που διατηρεί σε όλη την Υφήλιο.Από την ίδρυσή της, η Nissan έχει βελτιώσει την ικανότητά της να κατασκευάζει οχήματα μέσω παραγωγικών διαδικασιών υψηλής ποιότητας και αποδοτικότητας και μέσα από τις εξαιρετικές δεξιότητες των takumi της εταιρείας (master technicians). Ωστόσο, το επιχειρηματικό περιβάλλον γύρω από τη μεταποίηση υφίσταται σημαντικές αλλαγές. Στην Ιαπωνία, υπάρχει ανάγκη να ξεπεραστεί η συμβατική βιομηχανία 
έντασης εργασίας για να αντιμετωπιστεί η γήρανση της κοινωνίας και η σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού. Απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες, πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν. Ταυτόχρονα, οι τάσεις της βιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, την ευφυΐα των οχημάτων και τις συνδεδεμένες τεχνολογίες, καθιστούν τη δομή και τη λειτουργικότητα του οχήματος πιο προηγμένη και πολύπλοκη.


Η Nissan παρουσίασε την πρωτοβουλία Nissan Intelligent Factory στο εργοστάσιό της στο Tochigi, για να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες και τάσεις και δίνει τη δυνατότητα να:
1. Χρησιμοποιήσει ρομπότ που έχουν “κληρονομήσει” τις δεξιότητες των takumi για την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα,
2. Δημιουργήσει ένα βελτιωμένο περιβάλλον όπου ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων θα μπορεί να εργάζεται άνετα,
3. Υλοποιήσει ένα σύστημα παραγωγής μηδενικών εκπομπών, επιταχύνοντας έτσι τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από άνθρακα.
Το εργοστάσιο Tochigi έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού οχήματος crossover Nissan Ariya, αυτό το οικονομικό έτος.


Η Nissan στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050
Για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε μονάδες παραγωγής, όλη η ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή θα παράγεται με κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top