Η τεχνολογική ναυαρχίδα ακούει στο όνομα BMW iX 

Που θα την δούμε

BMW iX έκθεση IAA Mobility 2021

Ένα από τα νέα μοντέλα που θα ξεχωρίσουν στη σκηνή της IAA Mobility 2021, ο πρωταγωνιστής της έκθεσης, είναι η BMW iX. Η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group ανοίγει το δρόμο για καινοτομίες στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων με ηλεκτρική τετρακίνηση και μεγάλη λειτουργική αυτονομία.

Η BMW iX βασίζεται σε ένα νέο πακέτο τεχνολογικών εργαλείων του μέλλοντος, που καλύπτει διάφορους τομείς εξέλιξης – ενσωματωμένη αρχιτεκτονική δικτύου, λογισμικό, ψηφιακές υπηρεσίες, συνδεσιμότητα και λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί φαίνεται στην τελευταία γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive, στην εξαιρετικά αποδοτική διαχείριση ενέργειας και στα πολυάριθμα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Οι ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυασμένη ισχύ 385 kW/523 hp στην BMW iX xDrive50, για επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα. Το σύστημα κίνησης της BMW iX xDrive40 αποδίδει μέγιστη ισχύ 240 kW/326 hp και επιταχύνει το όχημα από στάση 100 km/h σε 6,1 δευτ. Ένα ακόμα ισχυρότερο μοντέλο BMW M θα πλαισιώσει τη γκάμα στο μέλλον. Η αποδοτική τεχνολογία του συστήματος κίνησης και η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών υψηλής τάσης προσφέρουν επαρκή αυτονομία για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Σύμφωνα με το πρότυπο WLTP η αυτονομία φτάνει τα 630 km στην BMW iX xDrive50 και τα 425 km στην BMW iX xDrive40.Το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης συνδυάζεται με προηγμένη διαχείριση ολίσθησης τροχών κοντά στον ενεργοποιητή (near-actuator wheel slip limitation). Η τεχνολογία πλαισίου μπορεί να αναβαθμιστεί προαιρετικά με την προθήκη αερανάρτησης δύο αξόνων, Integral Active Steering ή φρένα Sport.

Η BMW iX είναι εξοπλισμένη με την πιο εκτενή γκάμα στάνταρ συστημάτων υποστήριξης οδηγού που έχουμε δει ποτέ σε μοντέλο BMW μαζί με πληθώρα καινοτομιών. Το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, για παράδειγμα, ανιχνεύει τώρα επερχόμενα οχήματα στρίβοντας αριστερά (σε χώρες όπου τα οχήματα κινούνται στη δεξιά πλευρά) καθώς και δικυκλιστές και πεζούς στρίβοντας δεξιά.VΗ BMW iX θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top