H Fiat επιβραβεύει τους πιο οικονομικούς οδηγούς του ηλεκτρικού 500

Πόσοι πήραν δωροεπιταγές

ηλεκτρικό Fiat 500 οικονομία επιβραβεύση  δωροεπιταγές

Το πρώτο μέρος του διαγωνισμού οικονομικής οδήγησης του νέου ηλεκτρικού 500 μέσω της εφαρμογής της KIRI Technologies ολοκληρώθηκε, με 100 οδηγούς να λαμβάνουν δωροεπιταγές για τις πλατφόρμες Amazon, Zalando και Apple Music.Η ανάλυση της οδήγησης των οδηγών του νέου 500 μέσω της βαθμονόμησης eco:Score, έδειξε ότι οι καλύτεροι οδηγοί ήταν κατά 20% πιο αποδοτικοί σε σχέση με τον μέσο όρο, κάτι που συνεπάγεται 20% μικρότερο κόστος φόρτισης του ηλεκτρικού τους Fiat.

Η Fiat, σε συνεργασία με την KIRI Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis, εξέλιξαν το πρωτοποριακό πρόγραμμα “KIRI”, την πρώτη προσπάθεια επιβράβευσης των οδηγών που ακολουθούν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης. Τέσσερις μήνες μετά το ξεκίνημα του προγράμματος, οι 100 πιο αποδοτικοί οδηγοί του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού 500, κέρδισαν δωροεπιταγές, εφαρμόζοντας οδηγικές επιλογές που παράλληλα μείωσαν και το κόστος φόρτισης των αυτοκινήτων τους.

Το πρόγραμμα “KIRI” βασίζεται στην επιβράβευση μέσω ψηφιακών νομισμάτων KIRI, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος διαδικτυακών καταστημάτων. Η αξία ενός KIRI ισούται με την απαλοιφή 250 τόνων CO2, ποσότητας που μπορεί να απορροφήσει σε ένα χρόνο μια έκταση 10 εκταρίων με Παυλώνιες, δέντρο που αποτελεί και το σύμβολο της KIRI Technologies. Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ απλή. Το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή “FIAT” και να εγγραφεί στην πλατφόρμα της KIRI. Από εκεί και πέρα, όσο πιο προσεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή του.

Μέσω της βαθμολογίας eco:Score αξιολογούνται ο τρόπος επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, καθώς και η δυνατότητα ο οδηγός να μπορεί να διατηρεί μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία εκμεταλλευόμενος τη ροή της κίνησης, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιεί την αυτονομία του ηλεκτρικού του 500. Το eco:Score αποτελεί μέρος των υπηρεσιών Uconnect, του συστήματος πολυμέσων της Fiat, το οποίο βαθμολογεί τον οδηγό σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100 και του παρέχει συμβουλές για μια πιο αποδοτική χρήση του αυτοκινήτου του.

Όσο μεγαλύτερο είναι το eco:Score, τόσο περισσότερα KIRI νομίσματα κερδίζει ο χρήστης. Στις αστικές μετακινήσεις με μια μέση βαθμολογία στην οδήγηση και κάλυψη 10.000χλμ./έτος, ο χρήστης μπορεί να κερδίσει νομίσματα KIRI αξίας έως και 150 ευρώ. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών ώστε να οδηγούν με ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Για παράδειγμα η ανάλυση των δεδομένων που παρείχε το eco:Score σε χρήστες στην Ιταλία, έδειξε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή KIRI είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία αυξημένη κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τους μη εγγεγραμμένους χρήστες. Οι πλέον αποδοτικοί οδηγοί που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή είχαν ακόμα 10 μονάδες καλύτερη βαθμολογία και έτσι με σύνολο 20% καλύτερη απόδοση απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ακόμα χαμηλότερο κόστος φόρτισης.

Το αμιγώς ηλεκτρικό 500, αποτελεί τη νέα εκδοχή του θρυλικού μοντέλου της αυτοκίνησης, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα καινοτόμο, πάντα συνδεδεμένο και με μηδενικούς ρύπους μέσο μετακίνησης. Παράλληλα, παρά τον εξαιρετικά προηγμένο χαρακτήρα του, το νέο 500 ακολουθεί τη φιλοσοφία της Fiat για τον εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης, αποτελώντας το πλέον προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς, με την τιμή της γκάμας να ξεκινά κάτω  από το φράγμα των 20.000 ευρώ με την τιμή περιλαμβάνει και το όφελος του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top