Η Ford και η M-Sport αποκαλύπτουν το νέο υβριδικό Puma Rally1 WRC Prototype

Με νέα γενιά υβριδικού συστήματος

Ford Puma Rally1 WRC Prototype νέο

Η M-Sport Ford World Rally Team (WRT) αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του νέου Puma Rally1 που θα σηματοδοτήσει μία νέα, συναρπαστική και εξηλεκτρισμένη εποχή στο World Rally Championship (WRC) από το 2022.Πραγματοποιώντας το παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται στο West Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ford Puma Rally1 της M-Sport υιοθετεί μία νέα γενιά υβριδικού συστήματος κίνησης που συνδυάζει άριστα τις επιδόσεις ενός επιτυχημένου υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα EcoBoost 1.6L με ένα προηγμένο ηλεκτροκινητήρα 100 kW και μπαταρία 3.9 kWh.

Αντιπροσωπεύοντας την απόλυτη έκφραση της απολαυστικής οδήγησης που προσφέρει σήμερα το συμπαγές Ford Puma SUV, 1 το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο αντανακλά και αυτό με τη σειρά του την πλήρη δέσμευση της Ford στον εξηλεκτρισμό. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει οχήματα μηδενικών εκπομπών - αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά - μέχρι τα μέσα του 2026, ενώ μέχρι το 2030 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Το πρωτότυπο θα κάνει μία επίδειξη των συναρπαστικών του ικανοτήτων από τις 8-10 Ιουλίου στη διάσημη ανάβαση του Goodwood, έχοντας στο τιμόνι του τον οδηγό της M-Sport Ford WRT Adrien Fourmaux και τον οδηγό δοκιμών της M-Sport Ford Matthew Wilson, ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο εξέλιξης εν όψει της αγωνιστικής σεζόν του 2022.

Η M-Sport Ford νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε τη δέσμευσή της σε μία νέα, τριετή συμφωνία για την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στην κορυφαία κατηγορία του WRC. Το νέο και προηγμένο plug-in υβριδικό σύνολο θα προσφέρει επιδόσεις αγωνιστικού επιπέδου, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα το όχημα να μπορεί να διασχίζει πόλεις και να πηγαίνει στα service parks μεταξύ των ειδικών διαδρομών, χρησιμοποιώντας αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του Puma Rally1 βασίζεται σε παρόμοιες αρχές λειτουργίας με αυτές του Puma EcoBoost Hybrid. Το κινητήριο σύνολο συλλέγει την ενέργεια που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα (coasting) και την αποθηκεύει σε μία μπαταρία για την τροφοδοσία ενός ηλεκτροκινητήρα με σκοπό είτε τη μείωση της κατανάλωσης του αυτοκινήτου δρόμου ή την ενίσχυση των επιδόσεων – στην περίπτωση του Puma Rally1 με έως και 100 kW για πολλαπλές αυξήσεις ισχύος διάρκειας έως και 3 δευτερολέπτων σε αγωνιστικές συνθήκες.

Όπως η plug-in υβριδική τεχνολογία που διατίθεται σε μοντέλα Ford μεταξύ των οποίων το Kuga Plug-In Hybrid, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτίζεται από μία εξωτερική πηγή ισχύος σε σημεία σέρβις μεταξύ των ειδικών διαδρομών, σε 25 περίπου λεπτά. Το υβριδικό σύστημα βάρους 95 kg είναι υγρόψυκτο και αερόψυκτο και τοποθετείται σε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό κέλυφος ώστε να αντέχει τόσο την επαφή με τα χαλίκια όσο και τις δυνάμεις G που αναπτύσσονται σε περίπτωση ατυχήματος.Επιπλέον, οι αγωνιζόμενοι στο FIA WRC Rally1 δεν θα χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα από τη σεζόν του 2022, αλλά ένα καύσιμο 100% βιώσιμο που παράγεται από τη μίξη συνθετικών και βιοδιασπώμενων στοιχείων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top