H BMW χρησιμοποιεί πρώτη ελαστικά Pirelli από φυσικό καουτσούκ

Δείτε σε πoιο μοντέλο τα δοκίμασε 

BMW ελαστικά φυσικό καουτσούκ

Tο BMW Group επιταχύνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της βιωσιμότητας, και γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που εφοδιάζει τα οχήματά του με ελαστικά από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο για την ενίσχυση των ελαστικών.

Η εταιρεία θα προμηθεύεται ελαστικά 22 ιντσών σε πρώτη φάση αποκλειστικά από την Pirelli και από φέτος τον Αύγουστο θα τα χρησιμοποιεί στην BMW X5 xDrive45e Plug-in-Hybrid . Η πιστοποίηση των φυτειών καουτσούκ και της περίπλοκης εφοδιαστικής αλυσίδας για το φυσικό καουτσούκ και το ρεγιόν πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού Forest Stewardship Council (FSC).


Το νέο ελαστικό P ZERO 22 ιντσών∗ έχει γίνει τώρα το πρώτο στον κόσμο ελαστικό που πιστοποιείται με το περίοπτο σήμα FSC. Για να κερδίσει αυτή την πιστοποίηση, η Pirelli προσάρμοσε το αμερικανικό εργοστάσιό της στη Rome, Georgia, για την παραγωγή ελαστικών από πιστοποιημένο FSC φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν. Από εκεί, τα ελαστικά παραδίδονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, που απέχει περίπου 370 km, και τοποθετούνται στην BMW X5 Plug-in Hybrid. Ο αστερίσκος(∗) στο όνομα υποδηλώνει ότι το νέο ελαστικό ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις απόδοσης του BMW Group, μεταξύ των οποίων η πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης και το επίπεδο θορύβου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top