Ο Ελβετικός "σουγιάς" της ηλεκτροκίνησης από την Opel  

Φορτίζετε παντού 

Opel σουγιάς ηλεκτροκίνηση

Η Ευρώπη χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη ποικιλία δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, πριζών και επιλογών φόρτισης, χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί ανασταλτικά για την ηλεκτροκίνηση. Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel, με αυτονομία έως 337 km στον κύκλο WLTP (όπως το δημοφιλές Corsa-e) είναι πρακτικά για καθημερινή χρήση. Το ίδιο ισχύει και για τις επιλογές φόρτισης που προσφέρει η Opel, κυρίως για το Universal Charger, τον ‘ελβετικό σουγιά’ των φορτιστών που δημιουργεί την κατάλληλη ηλεκτρική σύνδεση.Το Universal Charger δεν διατίθεται μόνο για τα ηλεκτρικά BEV Opel Mokka-e, Corsa-e, Zafira-e Life ή το Vivaro-e, αλλά και για το Grandland X plug-in hybrid.


Το Universal Charger (καλώδιο φόρτισης πολλαπλών επιλογών σύνδεσης) συνδυάζει τις λειτουργίες των καλωδίων “Mode 2” και “Mode 3” με διάφορους αντάπτορες σε μία συσκευή. Οι πελάτες μπορούν να συνδέουν το φορτιστή σε όλες σχεδόν τις οικιακές πρίζες που υποστηρίζει κάθε χώρα – κάτι που ισχύει για την φίσα Τύπου 2. Οι πελάτες χρειάζονται μία πρίζα 400V AC για φόρτιση στο σπίτι με έως 11 kW. Η απαιτούμενη φίσα CEE-16, μαζί με τον αντάπτορα που προαναφέραμε, αποτελεί τμήμα του Universal Charger pack, σε μία πρακτική θήκη για την αποθήκευση των καλωδίων και των φισών στο χώρο αποσκευών.


Επομένως, το Universal Charger είναι ιδανικό για πελάτες που συνήθως φορτίζουν το αυτοκίνητό τους όλη τη νύχτα στο σπίτι, αλλά και για όσους κάνουν πότε-πότε μεγαλύτερα ταξίδια και χρειάζονται επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε ταχυφορτιστές.Δεν έχει σημασία τι είδους μοντέλα Opel οδηγούν οι πελάτες. Εάν χρειαστεί να επαναφορτίσουν τη μπαταρία τους σε ένα μακρινό ταξίδι, έχουν πλέον αρκετές επιλογές. Εάν βιάζονται, η μπαταρία 50 kWh του Corsa-e, για παράδειγμα, μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της σε 30 λεπτά σε ένα σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος 100 kW (DC).

Εναλλακτικά μπορούν να φορτίσουν μέσω επιτοίχιου φορτιστή (wallbax), ταχείας φόρτισης, ή μέσω σύνδεσης με καλώδιο σε οικιακή πρίζα. Όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel διαθέτουν την υποδομή για όλες τις λύσεις φόρτισης, από μονοφασικό μέχρι τριφασικό φορτιστή με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στα 11 kW.Στην Ελλάδα, οι πελάτες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν μία οικιακή υποδομή φόρτισης, μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 500 Ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top