Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC στην Ελλάδα 

Δείτε τις επιδόσεις 

Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC τιμή

Με μία γκάμα που ξεπερνά τα 20 μοντέλα αυτήν τη στιγμή, η Μercedes-Benz είναι πρωτοπόρος στα υβριδικά συστήματα κίνησης. Το χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει, είναι ότι η ανάπτυξη της υβριδικής τεχνολογίας δεν περιορίζεται μόνο στην τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα 48V στο μηχανικό σύνολο ή στον αγαστό συνδυασμό του ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα βενζίνης αλλά και στα γράμματα de που συμβολίζουν την τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα παράλληλα με 4κύλινδρο κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων. 


Αυτό το μηχανικό σύνολο διατίθεται στα σεντάν και station wagon μοντέλα C-Class, E-Class καθώς και στα GLC SUV, GLC Coupe, GLE SUV και GLE Coupe. Συνδυαστικά, οι δύο αυτές πηγές ισχύος προσφέρουν την πιο οικονομική και αποδοτική λύση της αγοράς στο μοντέλο GLC (SUV & Coupe), με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων , αποδίδουν μέγιστη συνδ. ισχύ 225 kW (306 hp) και μέγιστη συνδ. ροπή 400 Nm με κατανάλωση μόλις 2,2- 1,7 λίτρα/100 χλμ (GLC SUV) και εκπομπές CO2 45–57 g/100 km, ενώ η μετάδοση κίνησης γίνεται από το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G TRONIC. Η επιτάχυνση 0-100 km/h (s) 6,2 δευτερόλεπτα. Τελική ταχύτητα (km/h) 230 χλμ./ώρα.Μέγιστη ταχύτητα με ηλεκτροκινητήρα 140 χλμ./ώρα. Εκπομπές CO2 - συνδυασμένος κύκλος WLTP (gr/km) 57 - 45 .Συνδυαστική κατανάλωση καυσίμου - συνδυασμένος κύκλος WLTP (l/100km 2,2- 1,7 2,1- 1,7).Ηλεκτρική Αυτονομία WLTP (km) 40 – 45.


Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των plug-in hybrid μοντέλων είναι το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. O ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως δυναμό κατά το ρολάρισμα και την πέδηση για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης στη διάρκεια της διαδρομής, ενώ εκκινεί και το σύστημα. Μόλις ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού κατά τη διάρκεια της πορείας, ενεργοποιείται η ανάκτηση ενέργειας.


Με το πρόγραμμα οδήγησης “Electric”, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει χειροκίνητα το επίπεδο της ανάκτησης ενέργειες που επιθυμεί με τη βοήθεια των χειριστηρίων αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Όσο μεγαλύτερη η ανάκτηση ενέργειας, τόσο πιο έντονα επιβραδύνει το όχημα κατά την κύλιση και τόσο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια καταλήγει στην μπαταρία υψηλής τάσης.Στα προγράμματα Comfort, Battery level και Eco, είναι ενεργοποιημένο το αυτόματο πρόγραμμα ανάκτησης, το οποίο χρησιμοποιεί το ραντάρ του αυτοκινήτου που ελέγχει την απόσταση από προπορευόμενα οχήματα. Το ραντάρ ενεργεί αυτόματα και βοηθά στην επιβράδυνση του οχήματος, όταν αυτό είναι απαραίτητο.


Επίσης, η λειτουργία του συστήματος υποβοήθησης ECO, δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να επιτύχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη σε ότι αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου και την ανάκτηση ενέργειας, καθώς αξιολογεί τα δεδομένα για το υπόλοιπο της διαδρομής του οχήματος (από το σύστημα πλοήγησης για την διαδρομή, την οδική μορφολογία, τα όρια ταχύτητας, ακόμα και τα προπορευόμενα οχήματα).
Στην οθόνη πολυμέσων εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες όπως η οθόνη ροής ενέργειας ή η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης.
Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 13,5 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Σε μία απλή πρίζα σούκο (έως 2,3 kW) ο χρόνος φόρτισης διαρκεί 5 ώρες από 10-100% SoC (State of Charge).Σε ένα wallbox (Mode 3) και με το βασικό σύστημα (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC διαρκεί περίπου 1 ώρα 30 λεπτά.


Η τιμή της GLC 300 de SUV στη χώρα μας ανέρχεται στα €66.265 (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από €50.431) και της GLC 300de Coupe στα €69.939 (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από €53.233).Όπως ισχύει για όλα τα οχήματα plug-in hybrid, οι εταιρικοί χρήστες πληρώνουν μηδενικό φόρο εταιρικών αυτοκινήτων για τα πρώτα 40.000 ευρώ της τιμής αγοράς προ φόρων και φορολογούνται για το υπολειπόμενο ποσό άνω των 40.000 ευρώ.Έτσι, η GLC 300 de 4MATIC SUV με τη Λιανική Τιμή προ Φόρων να ανέρχεται στα €50.431 υπόκειται σε φόρο εταιρικών αυτοκινήτων μόνο για το ποσό των €10.431, σαν να ήταν αυτοκίνητο αυτής της αξίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top