Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 “3+1”

Η πόρτα που κάνει την μεγάλη διαφορά  

Fiat 500 “3+1”

Πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”, η οποία αποτελεί την  πιο πρακτική έκδοση του νέου ηλεκτρικού 500. Όπως το πρώτο 500 του 1957, του οποίου οι πόρτες άνοιγαν με αντίθετη φορά (προς τα πίσω), η επιστροφή του μοντέλου στις ρίζες του δημιούργησε μια όμορφη σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα έκδοση που θα είναι διαθέσιμη, τόσο στην hatchback, όσο και στην cabrio εκδοχή, η οποία δεν θα είναι ούτε ένα εκατοστό μεγαλύτερη από της 2θυρες εκδόσεις.

Η τρίτη «μικρή πόρτα» ανοίγει με αντίθετη φορά και λόγω της απουσίας της μεσαίας κολόνας επιτρέπει την ευκολότερη είσοδο στο πίσω κάθισμα, αλλά και την ευκολότερη τοποθέτηση πραγμάτων όπως το παιδικό κάθισμα. Με το κλείσιμο της πόρτας δεν υπάρχει διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα 500. Το ίδιο στιλ, το ίδιο μέγεθος και με μια αύξηση του βάρους μόλις κατά 30 κιλά που δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την οδική συμπεριφορά ή την κατανάλωση ενέργειας.Σε επίπεδο ασφάλειας αξίζει να αναφερθεί ότι η «μικρή τρίτη πόρτα» μπορεί να ανοίξει μόνο όταν έχει ήδη ανοίξει η μπροστά πόρτα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι πίσω επιβάτες δεν θα την ανοίξουν κατά λάθος.

Στα τρία επίπεδα εξοπλισμού δόθηκαν τα ονόματα ACTION, PASSION και ICON, με το κάθε ένα να αντιπροσωπεύει μια διαφορετική αποστολή, αλλά όλα να περιλαμβάνουν τις καλύτερες λύσεις τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας με περιεχόμενο που είναι μοναδικό για την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Το νέο ηλεκτρικό 500 ACTION: η εκδημοκράτιση της ηλεκτροκίνησης

Η πρώτη έκδοση του νέου ηλεκτρικού 500 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο στοχεύει εκείνους που ζουν και κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων και τις περιοχές που απαγορεύεται η κίνηση συμβατικών οχημάτων. Για όσους κατά μέσο όρο καλύπτουν καθημερινά περίπου 50χλμ. Και αναζητούν μια σύγχρονη, όμορφη και φιλική προς το περιβάλλον λύση αυτοκίνησης.Το 500 ACTION εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 70 kW που προσφέρει άμεση επιτάχυνση με τη διαδικασία 0-100χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,5δλ. και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135χλμ./ώρα.

Το νέο ηλεκτρικό 500 ACTION εφοδιάζεται με μπαταρία lithium-ion χωρητικότητας 23.8 kWh, που προσφέρει αυτονομία άνω των 180χλμ. στον κύκλο WLTP και άνω των 240χλμ. στην κίνηση στην πόλη. Με μια μέση ημερήσια χρήση των 50χλμ. ο χρήστης θα χρειάζεται να φορτίζει το αυτοκίνητο του σχεδόν μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Η φόρτιση αποτελεί βασική ανησυχία για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για αυτό το λόγο το νέο ηλεκτρικό 500 ACTION εφοδιάζεται με ταχυφορτιστή 50 kW που επιτρέπει την πολύ γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας. Για παράδειγμα για την ημερήσια χρήση των 50χλμ. απαιτούνται λιγότερο από 10 λεπτά φόρτισης. Το σύστημα επιτρέπει τη φόρτιση σε οικιακό δίκτυο με καλώδιο Mode 2 (3 kW), τη φόρτιση σε δημόσιο φορτιστή (συνεχούς ή εναλλασσόμενου ρεύματος), μέσω καλωδίου 11 kW Mode 3 ή μέσω του easyWallbox της Mopar.

Σχεδιασμένο για τους νέους, το νέο ηλεκτρικό 500  ACTION περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του όλα τα συστήματα ADAS που χρειάζεται κανείς για την κίνηση στην πόλη, όπως σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα και σύστημα επόπτευσης τυφλών σημείων. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων του νέου ηλεκτρικού 500  ACTION είναι σχεδιασμένο για όσους θέλουν να είναι πάντα συνδεδεμένοι. Το “smart audio” διαθέτει μια εργονομική βάση στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί το smartphone κάθετα ή οριζόντια και σύνδεση μέσω Bluetooth με το σύστημα ψυχαγωγία τους αυτοκινήτου, ώστε το κινητό να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Την εικόνα συμπληρώνει ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη TFT των 7”, αλλά και τα καθίσματα με επένδυση από το πρωτοποριακό οικολογικό ύφασμα Seaqual. 

Το νέο ηλεκτρικό 500 PASSION: η cool πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Η μεσαία έκδοση του νέου ηλεκτρικού 500 στοχεύει σε όσους αναζητούν τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.Το νέο ηλεκτρικό 500 PASSION προσφέρει κορυφαία αυτονομία, όχι μόνο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με 320χλμ. στον κύκλο WLTP που φτάνει έως τα 460χλμ. στην κίνηση στην πόλη. Εφοδιάζεται με ένα ταχυφορτιστή 85 kW που επιτρέπει τη φόρτιση της άδειας μπαταρίας στο 80% σε μόλις 35 λεπτά, ενώ η φόρτιση που εξασφαλίζει αυτονομία 50χλμ. διαρκεί μόλις 5 λεπτά.

Εξαιρετικά γρήγορη είναι και η διαδικασία σύνδεσης του κινητού με το σύστημα πολυμέσων, UConnect 5 με την οθόνη αφής των 7”, για την οποία αρκούν μόλις 5δλ., ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει θέση για την ασύρματη σύνδεση του κινητού.Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με κορυφαία τεχνολογία σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης και συνδεσιμότητας, αλλά και ένα αυθεντικό 500. Όπως και όλη η γκάμα, η έκδοση  PASSION είναι εφοδιασμένη με τον επιλογέα e-Mode που δίνει τη δυνατότητα τριών διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης, Normal, Range και Sherpa, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 87 kW (118 ίππων), ενώ οι επιδόσεις είναι 150χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας (με ηλεκτρονικό περιοριστή), 0-100χλμ./ώρα σε 9δλ. Και 0-50χλμ.ώρα σε 3,1δλ.

Το νέο ηλεκτρικό 500  ICON: η κορυφαία έκφραση της ηλεκτροκίνησης

Το νέο ηλεκτρικό 500 ICON προσφέρει κορυφαία αυτονομία με 320χλμ. στον κύκλο WLPT που φτάνει έως τα 460χλμ. στην κίνηση στην πόλη, ενώ εφοδιάζεται με ταχυφορτιστή 85 kW.Κορυφαίες είναι και οι επιλογές σε επίπεδο εξοπλισμού και τεχνολογίας. Το νέο σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, αξιοποιεί την διάστασης 10.25” ‘cinerama’ οθόνη η οποία είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό και τα γραφικά της σχεδιάστηκαν ώστε να μην αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Το σύστημα διαθέτει και σύστημα αναγνώρισης φωνής, έτσι ώστε λέγοντας “Hey Fiat”το σύστημα να δέχεται φωνητικές εντολές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top