Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό CITROEN Ë-JUMPY

Δείτε ποια είναι η αυτονομία του

CITROEN Ë-JUMPY Ελλάδα

Ένας κορυφαίος παίκτης στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων για 90 χρόνια, η Citroën παρουσιάζει σήμερα όλες τις λεπτομέρειες του 100% ηλεκτρικού συμπαγούς επαγγελματικού: ë-Jumpy. Ακολουθώντας τα C5 Aircross SUV Hybrid και Ami, η Μάρκα συνεχίζει με συνέπεια την επεκτατική της πολιτική «ηλεκτροκίνηση για όλους», η οποία θα κορυφωθεί με την παρουσίαση 6 ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέσα στο 2020. 

Αυτή η 100% ηλεκτρική έκδοση του Jumpy προσφέρει στους επαγγελματίες πρακτικές λύσεις για τις νέες προκλήσεις των μεταφορών σε αστικό περιβάλλον, αλλά και σε αγροτικές περιοχές. Το ë-Jumpy επιτρέπει σε όλους τους επαγγελματίες να επιχειρούν με νέο τρόπο, συμμετέχοντας στην ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές. Χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση και τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το Jumpy τόσο επιτυχημένο, το ë-Jumpy φέρνει μια νέα διάσταση στην άνεση και μεγαλύτερη ευκολία σε οποιονδήποτε επαγγελματία: 

Με δύο επιλογές σε χωρητικότητα μπαταριών, για αυτονομία 230 χλμ. στον κύκλο WLTP (με μπαταρία 50 kWh) και 330 km στον κύκλο WLTP (με μπαταρία 75 kWh) το ë-Jumpy φροντίζει να έχουν οι επαγγελματίες την ενέργεια που χρειάζονται για τις καθημερινές τους διαδρομές. Χωρίς κραδασμούς και θόρυβο, με εξαιρετικά ομαλή κίνηση. Ο ηλεκτροκινητήρας συλλέγει ενέργεια από το φρενάρισμα ή κατά την επιβράδυνση του οχήματος, όταν ο οδηγός δεν πατάει το γκάζι. Η ισχύς του είναι 100 kW (136 hp) / 260 Nm η μέγιστη ταχύτητα 130 km/h σε όλα τα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Power) .

Στο Normal: όταν χρησιμοποιείται βελτιστοποιεί το εύρος και την απόδοση ενώ στο  Eco: όταν χρησιμοποιείται βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας την απόδοση του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού, χωρίς να τα απενεργοποιεί τελείως και περιορίζει τη ροπή και την ισχύ του κινητήρα.Η επιλογή Power: δίνει τη μέγιστη απόδοση ισχύος .

Όσον αφορά την αυτονομία είναι 230 χλμ. στον κύκλο WLTP (διατίθεται σε αμάξωμα XS, M, XL) και είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 50 kWh . Η αυτονομία είναι 330 χλμ. στον κύκλο WLTP (διατίθεται σε αμάξωμα M και XL) και είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 75 kWh. 

Με τις δύο επιλογές, το ë-Jumpy είναι το καλύτερο στην κατηγορία του και ανταποκρίνεται ιδανικά στις προσδοκίες των επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν μέσο όρο καθημερινών μετακινήσεων που κυμαίνεται κοντά στα 300 χλμ. Η εγγύηση για τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία, είναι 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα (έως και 70% της χωρητικότητας της μπαταρίας).

Η θύρα φόρτισης που βρίσκεται στο αριστερό εμπρός φτερό του ë-Jumpy και η φόρτιση λειτουργεί σε λειτουργία Park.  Φόρτιση στο σπίτι που απαιτεί καλώδιο λειτουργίας  (για φόρτιση στο σπίτι ή σε χώρο εργασίας ή σε χώρο στάθμευσης) Ιδιωτική ή δημόσια ταχεία φόρτιση που απαιτεί εγκατάσταση Wallbox και καλώδιο λειτουργίας.Η ηλεκτρική έκδοση του Jumpy θα φτάσει στις εκθέσεις της Citroën στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, μαζί με την αντίστοιχη του Jumper, ενώ μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί και η αντίστοιχη ηλεκτρική έκδοση του Berlingo Van. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top