Βίντεο: Τα "έξυπνα" φώτα του νέου VW Golf

Με προβολείς που χρησιμοποιούν δεδομένα από κάμερα 

Το νέο Golf έχει πολύ υψηλό δείκτη ευφυίας και στον τομέα του φωτισμού. Διατίθεται με τρεις διαφορετικές εκδόσεις προβολέων LED. Για πρώτη φορά στην compact κατηγορία, η κορυφαία έκδοση εξοπλίζεται με ιδιαίτερα ισχυρούς προβολείς IQ.LIGHT - LED matrix. Οι τεχνολογικά προηγμένοι προβολείς χρησιμοποιούν δεδομένα από την μπροστινή κάμερα του Golf, από το σύστημα πλοήγησης και από το σύστημα διεύθυνσης. Ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Dynamic Light Assist. Συνολικά, 22 ανεξάρτητα LED στοιχεία ανά προβολέα, υλοποιούν έως δέκα διαφορετικές, διαδραστικές λειτουργίες φωτισμού, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες στο δρόμο, με τον οδηγό να απολαμβάνει κορυφαία ορατότητα ανά πάσα στιγμή!  


Το σύστημα είναι τόσο ευφυές ώστε να διατηρείται συνεχώς ενεργή η μεγάλη σκάλα, με σκιάσεις  σε συγκεκριμένες περιοχές της δέσμης φωτός ώστε να μην ενοχλούνται οι οδηγοί των αντίθετα διερχόμενων ή των προπορευόμενων οχημάτων. Τα δυναμικά φλας των IQ.LIGHT - LED matrix προβολέων είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό στο νέο Golf, ανεβάζοντας το επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας του μοντέλου.  
Οι λειτουργίες φωτισμού του IQ.LIGHT - LED matrix: 
Μεσαία σκάλα (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα) 
Μεγάλη σκάλα (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα) 
Φωτισμός στροφής (ενεργοποιείται με βάση τη γωνία του τιμονιού ή τα φλας, τόσο κατά την κίνηση εμπρός όσο και κατά την οπισθοπορεία) 
Φώτα ομίχλης/κακοκαιρίας (ενεργοποιείται από τον οδηγό ) 
Φωτισμός αυτοκινητόδρομου (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα και τα δεδομένα GPS) 
Δυναμικός φωτισμός στροφών εντός πόλης (City Light, ενεργοποιούνται με βάση τη γωνία του τιμονιού) 
Έλεγχος σημάτων κυκλοφορίας με έντονη αντανάκλαση (ενεργοποιείται με βάση τους αισθητήρες στην εμπρός κάμερα) 
Φωτισμός πόλης (ενεργοποιείται με βάση την ταχύτητα και τα δεδομένα GPS) 
Μερική φωτεινή δέσμη (ενεργοποιείται με βάση αισθητήρες στην μπροστινή κάμερα) 
Λειτουργία ταξειδιού (εναλλαγή μεταξύ κίνησης αριστερά και δεξιά του δρόμου, ενεργοποιούμενη από τον οδηγό στο μενού Οχήματος)
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top