Δείτε όλες τις εκδόσεις του νέου Ford Kuga  

 Το πρώτο που προσφέρεται με ήπια υβριδική, υβριδική και plug-in υβριδική

Ford Kuga 2020 εκδόσεις 

Το νέο Kuga αποτελεί το πλέον εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford και συγχρόνως το πρώτο που προσφέρεται με ήπια υβριδική, υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία. Την ίδια στιγμή, οι προηγμένοι κινητήρες του υποστηρίζονται από σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις στους τομείς της αεροδυναμικής και του βάρους.  Με τη συμβολή της plug-in υβριδικής τεχνολογίας, το Kuga επιτυγχάνει τις καλύτερες τιμές κατανάλωσης, εκπομπών CO2 και αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας από οποιοδήποτε μεσαίο SUV, αφού μπορεί να διανύσει 72 km κινούμενο αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας (NEDC).  


Συγκρίνοντας τους κινητήρες του νέου Kuga με τους αντίστοιχης απόδοσης και προδιαγραφών του απερχόμενου μοντέλου, η κατανάλωση καυσίμου εμφανίζεται τώρα βελτιωμένη κατά 28% (NEDC).Αν στην όλη εξίσωση συμπεριλάβει κανείς το νέο Kuga Plug-In Hybrid, το οποίο έχει την ικανότητα να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας, η μέση κατανάλωση καυσίμου στο σύνολο της γκάμας εμφανίζεται βελτιωμένη κατά 31%.

 Το Kuga Plug-In Hybrid και το Kuga EcoBlue Hybrid (το τελευταίο με ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt) εισάγουν εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης για πρώτη φορά στο Kuga. Και οι δύο αυτές εκδόσεις θα διατίθενται ήδη με το λανσάρισμα του μοντέλου, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Kuga Hybrid με αυτοφορτιζόμενη, πλήρως υβριδική τεχνολογία. Το νέο Ford Kuga θα διατίθεται επίσης με τους προηγμένους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης, Ford EcoBlue και Ford EcoBoost αντίστοιχα. 

Kuga Plug-In Hybrid:  

Συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια με μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh.Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα αλλά και αυτόματα εν κινήσει, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα.  
Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει σε EV Auto συμπληρώνοντας για μέγιστη οικονομία καυσίμου την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας.

Kuga EcoBlue Hybrid:  

Ο 2.0L EcoBlue diesel κινητήρας των 150 ίππων αναβαθμίζεται με τη χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογία 48-volt. Μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση ενέργειας κατά την επιβράδυνση σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 48 Volt.Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ, χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος. Με το σύστημα των 48 Volt, η τεχνολογία Auto Start-Stop του Kuga λειτουργεί σε περισσότερες περιπτώσεις, για πρόσθετη εξοικονόμηση καυσίμου. 

Kuga EcoBoost:  

Ο κινητήρας 1.5L EcoBoost διατίθεται σε εκδόσεις με 120 και 150 ίππους. Με την υποστήριξη του πρώτου στη βιομηχανία συστήματος απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford για τρικύλινδρο κινητήρα, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί αυτόματα να απενεργοποιήσει έναν από τους κυλίνδρους σε συνθήκες κίνηση με χαμηλά φορτία. 

 Kuga EcoBlue:  

Οι κινητήρες 2.0L EcoBlue και 1.5L EcoBlue που αποδίδουν αντίστοιχα ισχύ 190 ίππων και 120 ίππων βελτιστοποιούν την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων με συστήματα και τεχνολογικές εφαρμογές όπως ο ψεκασμός καυσίμου υψηλής πίεσης και η ενσωματωμένη πολλαπλή εισαγωγής. 

 Kuga Hybrid:  

Η συγκεκριμένη έκδοση του νέου Ford Kuga αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, χρησιμοποιώντας ένα αυτοφορτιζόμενο, πλήρες υβριδικό σύστημα κίνησης που προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. H μονάδα κίνησης συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο, power-split κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο έχει εξελίξει η Ford. Η Ford υπόσχεται να εξηλεκτρίσει όλα τα μελλοντικά επιβατικά της οχήματα λανσάροντας 18 εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top