Η Volvo καλεί ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια -Οι προτάσεις της 

 Οι απίστευτες διαπιστώσεις για τα τροχαία δυστυχήματα 

Volvo ΟΗΕ οδική ασφάλεια OHE

Η Volvo Cars απευθύνει σήμερα πρόσκληση στις κυβερνήσεις και τους νομοθέτες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ανισότητα που υπάρχει στην οδική ασφάλεια ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Παρά την πρόοδο που έχει γίνει κατά τις πρόσφατες δεκαετίες, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μεγάλη απόκλιση στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ανάμεσα στις δύο κατηγορίες χωρών.  Κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους σε οδικά δυστυχήματα. Αυτό το στοιχείο και μόνο υπογραμμίζει την ανάγκη ανάληψης δράσης, όμως τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν επίσης ότι ο κίνδυνος θανάτου στο δρόμο είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος στις αναπτυσσόμενες χώρες σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες. 


 Για να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο, η Volvo Cars πιστεύει ότι οι χώρες πρέπει να προωθήσουν τη χρήση ζώνης ασφαλείας, εισάγοντας νόμους για την υποχρεωτική χρήση της τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα. Άλλο πεδίο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η βασική οδική υποδομή που διαχωρίζει τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου από τα μηχανοκίνητα οχήματα. 
 Η σύγχρονη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων, που πρώτη παρουσίασε η Volvo το 1959, εξακολουθεί να αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας σε ένα αυτοκίνητο.

 Χωρίς αυτήν, τα άλλα τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά – ένα σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό εάν οι άνθρωποι μέσα στο αυτοκίνητο δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ώστε να παραμένουν ασφαλείς στα καθίσματά τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδικά συστήματα συγκράτησης, που βοηθούν στην προστασία των παιδιών με διαφορετικά σωματικά μεγέθη. 


 Ωστόσο, μόνο 105 χώρες του κόσμου έχουν σήμερα νόμους για τις ζώνες ασφαλείας που καλύπτουν τόσο τους εμπρός όσο και τους πίσω επιβάτες, με βάση όσα προβλέπουν οι βέλτιστες πρακτικές. Συνεπώς η Volvo Cars προσκαλεί τα Ηνωμένα Έθνη να παροτρύνουν τους νομοθέτες σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν και να προσαρμόσουν νόμους για την υποχρεωτική χρήση ζώνης ασφαλείας, ώστε να καλύπτονται όλοι οι επιβάτες σε όλα τα οχήματα. 


 Με δεδομένο ότι οι ποδηλάτες, οι πεζοί και χρήστες μηχανοκίνητων δίτροχων αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το μισό των απωλειών που σημειώνονται στους δρόμους παγκοσμίως, η Volvo Cars συνιστά επίσης στα μέλη των Hνωμένων Eθνών να εστιάσουν στην οδική ασφάλεια διαθέτοντας πόρους, για παράδειγμα, σε ξεκάθαρα διαχωρισμένες λωρίδες για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, με μπάρες που προστατεύουν αυτούς τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top