Οι συλλεκτικές εκδόσεις της BMW M2 Competition

Ποιός καλλιτέχνης τις έκανε μοναδικές

BMW M2 Competition FUTURA 2000.

Η BMW M στη σύγχρονη τέχνη – στο πλαίσιο της περαιτέρω εξέλιξης της BMW Individual,, παρουσιάζει την τελευταία της συνεργασία: ένα πολυεπίπεδο project με τον διαπρεπή, διεθνούς φήμης σύγχρονο καλλιτέχνη FUTURA 2000. Σε αυτή τη συνεργασία, ο FUTURA 2000, ο οποίος φημίζεται για τη δεξιοτεχνία του στη χρήση χρωμάτων, στα ομόκεντρα σχήματα και στην κινητική σύνθεση, θα φιλοτεχνήσει τρεις αποκλειστικές και μοναδικές εκδόσεις της BMW M2 Competition (και παράλληλα θα σχεδιάσει μία limited έκδοση της BMW M2 Competition που προγραμματίζεται να αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2020. 


Τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής θα φέρουν επίσης τη μοναδική υπογραφή του. Οι διακοσμητικές λωρίδες στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα υιοθετούν μία αποκλειστική σχεδίαση FUTURA 2000, διαφορετική για κάθε όχημα. Τα δίχρωμα, δερμάτινα σπορ καθίσματα M Dakota σε μαύρο και ιβουάρ (ivory white) φέρουν ραφή αντίθετου χρωματισμού polar blue. Επιπλέον, το πακέτο εσωτερικού περιλαμβάνει ένα σπορ τιμόνι Μ με δερμάτινη επένδυσηAlcantara και γκρι σήμανση στην κορυφή της στεφάνης, και ειδικά διακοσμητικά μαρσπιέ που φέρουν το σειριακό αριθμό της limited έκδοσης και την υπογραφή του Futura. Από το εξωτερικό, η BMW M2 Edition designed by FUTURA 2000 αναγνωρίζεται από τις βαμμένες επιφάνειες στις εμπρός και πίσω ποδιές και στα μαρσπιέ. Επιπλέον, το κάθε αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 19” σε jet black απόχρωση.


Ο FUTURA 2000 (Leonard Hilton McGurr), έγινε πρωτοπόρος, φέρνοντας την underground κουλτούρα του graffiti στους κοσμικούς κύκλους των γκαλερί τη δεκαετία του 1980. Σύντομα έγινε γνωστός για τις επαναστατικές μεθόδους του ως καλλιτέχνης του δρόμου, εισάγοντας αφηρημένα σχέδια σε μία ‘σχολή’ βασισμένη αποκλειστικά σε γράμματα, και βρέθηκε να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού κινήματος παρέα με δημιουργούς όπως οι Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Dondi White, και Rammellzee. Εκτός από την πολυετή καριέρα του ως σύγχρονος καλλιτέχνης, γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως εμπορικός καλλιτέχνης, καθώς του ανατέθηκαν έργα από διάσημες μάρκες.


Η BMW M2 Competition είναι ένα πραγματικά επιτυχημένο μοντέλο της BMW M GmbH. Ο κορυφαίος αθλητής της πολυτελούς compact κατηγορίας αντλεί ισχύ από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo με δύο τούρμπο και αποδίδει 302 kW (410 hp). Το 2019 αναδείχτηκε και πάλι το μοντέλο BMW M με τις περισσότερες πωλήσεις και το δημοφιλέστερο στην κατηγορία του. Σε ψηφοφορία των αναγνωστών για τα “πιο σπορ αυτοκίνητα του 2019” που διοργάνωσε το περιοδικό “sport auto”, η BMW M2 Competition υπερίσχυσε στην κατηγορία “Coupes έως 75.000 Ευρώ” και απέσπασε το Award 2019 του “sport auto” με το 32,1% των ψήφων και σαφές προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top