Πότε ανοίγει τις πόρτες της  η CASA SEAT 

Για ποιους λόγους δημιουργήθηκε  

CASA SEAT

Η CASA SEAΤ,  ο νέος διεπιστημονικός χώρος της εταιρείας στην καρδιά της Βαρκελώνης, πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις 23 Απριλίου, την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου. Ο νέος χώρος αποτελεί φόρο τιμής της SEAT στην πόλη που ιδρύθηκε πριν από περίπου 70 χρόνια και δεσμεύεται να ενσωματωθεί στην πολιτιστική ατζέντα της Βαρκελώνης.  Η CASA SEAT έχει επιφάνεια 2.600 τ.μ. και εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους. Ο Carlos Ferrater και η ομάδα του φαντάστηκαν το χώρο ως σημείο συνάντησης στη πόλη ανοίγοντας το και αφαιρώντας τους τοίχους. Ο σκοπός αυτός αντικατοπτρίζεται επίσης στη πρόσοψη του, της οποίας η μοναδική καμπυλωτή οθόνη θα χαρακτηρίζει την οπτική εικόνα της Βαρκελώνης. 


Η CASA SEAT δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στη συν-δημιουργία της μελλοντικής κινητικότητας. Το πρόγραμμα του χώρου θα προωθήσει τη διάδοση ιδεών, συζητήσεων και συναντήσεων με θέματα την αειφορία, τη σχεδίαση, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων θεμάτων. Ο νέος χώρος που βρίσκεται στη γωνία Paseo de Gracia και Avenida Diagonal, στοχεύει να συγκεντρώσει νέες τάσεις και ταλέντα της πόλης και να φιλοξενήσει συναυλίες, καλλιτεχνικές και τεχνολογικές εκθέσεις και κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο χώρο του εστιατορίου και στο χώρο εργασίας που θα είναι ανοιχτός για συμμετοχή και καινοτόμα projects. 

Για το έργο αυτό, η SEAT συνεργάστηκε με δύο ονόματα παγκόσμιας κλάσης στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό: τον αρχιτέκτονα Carlos Ferrater (στούντιο OAB), ο οποίος ηγήθηκε της ανακαίνισης του κτιρίου και τον εσωτερικό σχεδιαστή Lázaro Rosa-Violán, έναν από τους πιο διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες που ηγείται του σχεδιασμού αυτού του μοναδικού χώρου. 
H CASA SEAT έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της στο διαδίκτυο. Με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.casa.seat, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για το project και να παραμείνουν ενήμεροι για τα τελευταία νέα σχετικά με το χώρο και τον προγραμματισμό του. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top