Η εικονική πραγματικότητα της Ford στην υπηρεσία της oδικής ασφάλειας

Μια απίστευτη εμπειρία 

Ford εικονική πραγματικότητα ασφάλεια “Share The Road”

H Ford, θέλοντας να συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου, έχει αναπτύξει τον τελευταίο καιρό την καμπάνια “Share The Road” με στόχο να ενθαρρύνει ένα πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των οδηγών ανεξαρτήτως του οχήματός τους. Σε αυτή την προσπάθεια, το “WheelSwap”, μια πρωτοποριακή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας της Ford, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη δημιουργία ενσυναίσθησης και ευαισθητοποίησης των οδηγών σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και τη συμπεριφορά τους στο δρόμο.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών και της καμπάνιας “Share The Road” της Ford, πάνω από 35 οδηγοί που πραγματοποιούν διανομές με διάφορα οχήματα και εργάζονται στην πόλη του Λονδίνου στην εταιρεία διανομών καταναλωτικών προϊόντων Hermes, είχαν την ευκαιρία μέσω του “WheelSwap” να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (VR) που τους επέτρεψε να δουν τις διάφορες οδηγικές καταστάσεις από τη σκοπιά ενός δικυκλιστή ή ενός οδηγού σε εικονικό περιβάλλον.  

Το “WheelSwap” προσέφερε τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους οδηγούς να δουν το δρόμο από διαφορετική σκοπιά, καθώς μετά την ολοκλήρωσή της εκπαίδευσης το 88% συμφώνησε ότι η συγκεκριμένη εμπειρία θα τους βοηθήσει ώστε να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους στο δρόμο.   Πιο συγκεκριμένα, το 91% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι προτίθεται να αλλάξει τη συμπεριφορά του στο δρόμο, με το 70% να καταδεικνύει μεγαλύτερη οδηγική ενσυναίσθηση μετά την εμπειρία VR. Επίσης, το 60% των οδηγών και δικυκλιστών που συμμετείχαν άλλαξε τις συνήθειες του στο δρόμο μέσα σε δύο εβδομάδες από τη συμμετοχή του.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top