Ο γάμος του αιώνα: Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, Citroen, Opel μαζί!

Δείτε τι πρόκειται να γίνει - Η συμφωνία που θα φέρει δισεκατομμύρια

Fiat  PSA Συγχώνευση

Μπορεί η Renault να μην κατέληξε σε συμφωνία με τη Fiat όμως έγινε η μεγάλη έκπληξη. 

Γιατί χάλασε η συμφωνία Renault-Fiat

Τα μέλη των διοικητικών συμβούλίων του ομίλου της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του ομίλου Citroen-Peugeot-Οpel συμφώνησαν σε μια πλήρη συνεργασία. Έτσι στην ομπρέλα του νέου σχήματος θα περιλαμβάνονται οι μάρκες FIAT, Alfa Romeo,Citroën, DS,Chrysler, Jeep, Opel, Peugeot και Maserati.

Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο στόλο οχημάτων με έσοδα 170 δισεκατομμύρια ευρώ και  κέρδη 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόεδρος του νέου εταιρικού σχήματος θα είναι ο John Elkann και Διευθύνων Σύμβουλος ο Carlos Tavares και το δοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 11 μέλη, έξι απο τον όμιλο PSA και τα πέντε από τη FIAT Chrysler Automobiles. Η θητεία τους θα είναι πέντε χρόνια. Οι δυο όμιλοι θα έχουν μερίδιο από 50% ο καθένας και υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις των οχημάτων θα ξεπεράσουν τα 8,5 εκατομμύρια οχήματα.

Στην πράξη ο όμιλος PSA μπαίνει στην αγορά της Αμερικής, καθώς ο όμιλος Fiat-Chrysler διαθέτει ένα δίκτυο που ξeπερνά τα 2.500 σημεία πώλησης στην αγορά. Από την πελυρά της η Fiat θα έχει την δυνατότητα μέσω κοινών πλατφόρμων να παρουσιάσει πλήθος νέων μοντέλων καθώς ο στόλος της είναι περιορισμένος. Η έδρα του νέου ομίλου θα βρίσκεται στην Ολλανδία και σύμφωνα με πληροφορίες κανένα από τα εργοστάσια των δυο ομίλων δεν θα κλείσει. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, που θα εξοικονομήσει 3,7 δις ευρώ τον χρόνο, η νέα εταιρεία θα μπει σε τρία χρηματιστήρια, Νέας Υόρκηςμ Μιλάνου και Παρισιού.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top