Όταν μιλάς για Mercedes μιλάς για ασφάλεια

Όλα τα συστήματα ασφαλείας που θα παρουσιαστούν στα φορτηγά της 

Mercedes Actros Ασφάλεια

To νέο Actros που γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του πριν ένα χρόνο, κάνει σήμερα πράξη αυτό που άλλοι ακόμα συζητούν. Με αυξημένη αποδοτικότητα. Με μοναδική άνεση. Και με υποδειγματική αξιοπιστία.

Από το Μάιο του 2019 ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Actros που έχει να παρουσιάσει πάνω από 60 προϊοντικές καινοτομίες που υποστηρίζουν τον οδηγό σε θέματα ασφάλειας και άνεσης.Το σήμα κατατεθέν του νέου μοντέλου είναι το MirrorCam, ένα σύστημα καμερών στο βασικό εξοπλισμό του φορτηγού που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέφτες και βελτιώνει αισθητά την περιμετρική ορατότητα. 


Sideguard Assist – Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής κατεύθυνσης   που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο επικίνδυνου ατυχήματος στην πλευρά του συνοδηγού κατά την αλλαγή πορείας ή λωρίδας προς τα δεξιά. Στο νέο Actros το το MirrorCam και το Sideguard Assist συνεργάζονται στενά και το σύστημα προειδοποίησης έχει εξελιχθεί περισσότερο ώστε να παρέχει καλύτερη προστασία για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. 
 Active Drive Assist – μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων.Το σύστημα δεν διευκολύνει απλώς τη διατήρηση του οχήματος στη λωρίδα, αλλά επιπλέον επιβραδύνει το φορτηγό, εάν πλησιάσει υπερβολικά ένα προπορευόμενο όχημα, και το επιταχύνει ξανά μέχρι την ταχύτητα που έχει επιλέξει ο οδηγός. 

Active Brake Assist 5 – Βελτιστοποίηση όλων των παραμέτρων για την αυτόματη πέδηση. Η επόμενη γενιά του συστήματος υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης, είναι το μοναδικό σύστημα υποβοήθησης ασφάλειας στην αγορά που αντιδρά σε ανίχνευση διερχόμενου πεζού με πλήρη πέδηση μέχρι να ακινητοποιηθεί το όχημα. . Ακόμη το χειροφρενο δένει αυτόματα για αυξημένη ασφάλεια 

Multimedia Cockpit – Η καρδιά του νέου Actros. Όλες οι ενδείξεις, τα όργανα και οι διακόπτες έχουν αντικατασταθεί από 2 έγχρωμες οθόνες. H κύρια οθόνη υψηλής ανάλυσης αντικαθιστά το κοινό όργανο πολλαπλών ενδείξεων και προβάλλει καθαρά όλες τις πληροφορίες για τη διαδρομή και τις λειτουργίες του οχήματος. Η δευτερεύουσα οθόνη είναι πολλαπλής αφής και λειτουργεί σαν smartphone. 

Ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist. Όταν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα είναι πολύ μικρή, η ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist προειδοποιεί οπτικά τον οδηγό. Το Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP® επεμβαίνει τόσο στο σύστημα φρένων όσο και στη διαχείριση του κινητήρα. 

 Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC  .Για να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα, ο οδηγός ρυθμίζει μια επιθυμητή ταχύτητα, από 20km/h και πάνω, και το σύστημα διατηρεί αυτόματα μια ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Εάν χρειαστεί, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης επιβραδύνει το Sprinter μέχρι να ακινητοποιηθεί. 

Το Rear Cross Traffic Alert  προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά όταν ανιχνεύει διασταυρούμενη κυκλοφορία κατά την έξοδο με όπισθεν από χώρο στάθμευσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις και, εφόσον απαιτείται, το σύστημα μπορεί να εκκινήσει αυτόματα πέδηση έκτακτης ανάγκης (μόνο σε συνδυασμό με το σύστημα υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας). Το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας προειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύει ότι η αλλαγή λωρίδας θα προκαλούσε κίνδυνο σύγκρουσηςΤο συστημα  προειδοποίησης εξόδου από το όχημα Αποτελεί μέρος του συστήματος υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και παρακολουθεί τη νεκρή γωνία όταν ο οδηγός/συνοδηγός εξέρχεται από το όχημα. 

Πακέτο στάθμευσης με λειτουργία Drive Away Assist  σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων υποστηρίζει τον οδηγό κατά την εκκίνηση του οχήματος και συμβάλλει στην αποτροπή συγκρούσεων που προκαλούνται εάν επιλεγεί λάθος ταχύτητα ή πατηθεί το πεντάλ φρένου αντί του πεντάλ γκαζιού. Επιπλέον, εάν ανιχνευτεί εμπόδιο στην πορεία του οχήματος ή γύρω από αυτήν, το σύστημα περιορίζει την ταχύτητα σε 3 χλμ./ώρα για το πρώτο μέτρο. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top