Φορτίστε τo νέο Opel Grandland X Hybrid4 και φύγατε

Πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα 

Νέο Opel Grandland X Hybrid4

Εκτός από το νέο Corsa-e, το επόμενο μοντέλο στην επέλαση ηλεκτρικών μοντέλων Opel  που θα παρουσιαστεί στοδειθενές σαλόνι αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη είναι το  Grandland X με προηγμένη υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση. Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid4 περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού με απόδοση 200 ίππους  πιστοποιημένο κατά WLTP και ειδικά προσαρμοσμένο για υβριδική χρήση.

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 80kW (109hp) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2kWh. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται ένα οκτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και το διαφορικό  είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, επιτρέποντας την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Το Grandland X Hybrid4 θα διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας – ηλεκτρικό, υβριδικό, AWD και Sport – για να μπορούν οι οδηγοί να επιλέγουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις συνθήκες οδήγησης. Για παράδειγμα, με την επιλογή της υβριδικής λειτουργίας (hybrid mode) ενεργοποιείται αυτόματα η πλέον αποδοτική λειτουργία, με δυνατότητα αλλαγής σε ηλεκτρική (electric mode) με μηδενικούς ρύπους, για οδήγηση στο κέντρο της πόλης – που δίνει στο όχημα τη δυνατότητα να καλύψει 52 km στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα με μηδενικούς ρύπους στον κύκλο WLTP2 (65 km σύμφωνα με το NEDC3).

Η επιλογή της τετρακίνησης (AWD mode) ενεργοποιεί τον ηλεκτροκίνητο πίσω άξονα για μέγιστη πρόσφυση σε όλα τα είδη δρόμων. Στοχεύοντας σε περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Grandland X Hybrid4 διαθέτει σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top