Προσοχή στα μαϊμού ανταλλακτικά αυτοκινήτων -Τίθεται θέμα ασφάλειας

Κράχτης η χαμηλή τιμή 

Porsche κατάσχεση μαϊμού ανταλλακτικά

Ειδική ομάδα έχει συστήσει η αυτοκινητοβιομηχανία  Porche για να αντιμετωπίσει το όλο και αυξανόμενο φαινόμενο με τα μαϊμού προϊόντα που φέρουν το σήμα της. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσαν απομιμήσεις ζαντών  , ανταλλακτικών όπως φρένα, αερόσακοι αξίας 60.000.000 ευρώ. Από ότι καταλαβαίνετε όλα αυτά τα προϊόντα είναι δεύτερης ποιότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.\

Στο παρελθόν στην Ελλάδα η  επίσημη αντιπροσωπεία της VW μας είχε παρουσιάσει μαϊμού  ανταλλακτικά αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν στο εξωτερικό ,έφεραν ακόμη και  το σήμα της στην συσκευασία  ς αλλά δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με τα αληθινά. Μάλιστα   μας είχαν παρουσιάσει και ένα βίντεο όπου δυο όμοια αυτοκίνητα είχαν προσκρούσει ι με την ίδια ταχύτητα σε σταθερό εμπόδιο. Αυτό που είχε επισκευαστεί με γνήσια ανταλλακτικά έπαθε σαφώς  μικρότερη ζημιά από το δεύτερο που είχε επισκιαστεί με μαϊμού ανταλλακτικά το οποίο παρουσίασε πολύ μεγαλύτερη παραμόρφωση.

Η ειδική ομάδα της Porsche μέσα στο 2018 εντόπισε   200/000 τέτοια  μαϊμού  ανταλλακτικά και αξεσουάρ που δεν έχουν περάσει κανέναν έλεγχο ποιότητας  και πωλούνται  σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία της κάθε εταιρείας  να κυνηγά τους επιτηδείους  που πλασάρουν φύκια για …μεταξωτές κορδέλες. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top