Μεγάλη συνεργασία VW – Ford: Τι πρόκειται να κάνουν

Μαζί και στα ηλεκτρικά οχήματα οι δύο κολοσσοί

Οι CEO των VW και Ford

Την επέκταση της παγκόσμιας συμμαχίας τους ανακοίνωσαν η Volkswagen και η Ford.

Ειδικότερα, η Volkswagen επενδύει μαζί με την Ford στην Argo AI, την εταιρεία που διαχειρίζεται μία πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων, η οποία αποτιμάται σε περισσότερα από 7 δις δολαρίων.

Η συνεργασία θα επιτρέψει και στους δύο κατασκευαστές να ενσωματώσουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Argo AI, ανεξάρτητα, στα δικά τους οχήματα, επιτυγχάνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Η Ford θα χρησιμοποιήσει την EV αρχιτεκτονική της Volkswagen και την πλατφόρμα Modular Electric Toolkit (MEB) για το σχεδιασμό και την κατασκευή τουλάχιστον ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος με υψηλό όγκο πωλήσεων στην Ευρώπη που θα απευθύνεται σε Ευρωπαίους πελάτες, ξεκινώντας το 2023. Έτσι, θα εκπληρώσει ταχύτερα τη δέσμευσή της να προσφέρει προηγμένα επιβατικά αυτοκίνητα αξιοποιώντας τις οικονομίες κλίμακας της Volkswagen.

Η Ford και η VW ήδη συνεργάζονται για την ανάπτυξη επαγγελματικών van και μεσαίων pickup για κάθε μάρκα σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας το 2022. Ο διαμοιρασμός του κόστους εξέλιξης θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες.

Η παγκόσμια συμμαχία Volkswagen-Ford, που δεν συνεπάγεται διασταυρούμενη ιδιοκτησία μεταξύ των εταιρειών, αναμένεται να δημιουργήσει ετήσιες αποδόσεις για κάθε εταίρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top