Δραματική νίκη για την Hyundai στο Ράλι Σαρδηνίας

Δείτε τι έγινε στον συναρπαστικό αγώνα

Hyundai Motorsport WRC

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε την τρίτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) του 2019 μετά από ένα δραματικό αγώνα στο Ράλι Σαρδηνίας που ανέδειξε νικητές τους Dani Sordo και Carlos del Barrio.Το ισπανικό πλήρωμα είχε στόχο να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση μετά από ένα ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, τα προβλήματα του Ott Tänak στην Power Stage εξασφάλισαν πλεονεκτική θέση στον Sordo, όπου ανέβηκε στην πρώτη θέση κατακτώντας την πρώτη του νίκη στην Hyundai Motorsport και τη δεύτερη στην καριέρα του στο WRC.


Αντίστοιχα, οι Andreas Mikkelsen και Anders Jæger-Amland είχαν τo βλέμμα τους στην τέταρτη θέση, αλλά έπρεπε να αγωνισθούν σκληρά για να ανατρέψουν τη διαφορά των 14 δευτερολέπτων από τον Elfyn Evans. Οι Νορβηγοί αντιμετώπισαν την πρόκληση και η προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε καθώς κατέκτησαν την τρίτη θέση και το δεύτερο βάθρο τους στο 2019.


Ο Thierry Neuville τερμάτισε στη 6η θέση, κερδίζοντας τρείς επιπλέον βαθμούς για την Hyundai Motorsport. Το αποτέλεσμα του Ράλι Σαρδηνίας δίνει τη δυνατότητα στη Hyundai Motorsport να επεκτείνει το προβάδισμα της στην κατάταξη των κατασκευαστών WRC με 46 βαθμούς έναντι της Toyota Gazoo Racing. Ο Neuville διατηρεί την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών με 143 βαθμούς, τρεις πίσω από τον Sébastien Ogier και επτά από τον Tänak με έξι ακόμη αγώνες να έχουν απομείνει για το κλείσιμο της φετινής σεζόν.
Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top