Που πέτυχε μεγάλη νίκη το Opel Insignia 

Πρωταθλητής πρόσφυσης με προηγμένη τετρακίνηση

Opel Insignia 4Χ4

Το Opel Insignia με σύστημα τετρακίνησης και τεχνολογία ελέγχου κατανομής ροπής (torque-vectoring) είναι ο νικητής του τίτλου "All-Wheel Drive Car Of The Year 2019". Η ναυαρχίδα της Opel αναδείχτηκε Νο1 στην κατηγορία οχημάτων με κόστος έως 40.000€, σύμφωνα με την ψήφο των αναγνωστών του Auto Bild Allrad. Το σπορ πλαίσιο του Insignia GSi προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σύστημα τετρακίνησης με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring). Σε αυτό το υψηλής τεχνολογίας σύστημα, ένα συμβατικό διαφορικό στον πίσω άξονα αντικαθίσταται από δύο συμπλέκτες, που μπορούν να επιταχύνουν τους πίσω τροχούς ανεξάρτητα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.Το Insignia επαναλαμβάνει την επιτυχία του δημοφιλούς Opel Mokka SUV, το οποίο έχει κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου AWD αυτοκινήτου της χρονιάς δύο συνεχόμενες φορές.

Ο διαγωνισμός “All-Wheel Drive Car Of The Year”, τον οποίο διοργανώνει το Auto Bild, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες για αυτοκίνητα και τιμές. Ειδικοί επιλέγουν τα υποψήφια μοντέλα και ακολουθεί η ψηφοφορία των αναγνωστών. Αυτοί έχουν δικαίωμα μιας ψήφου σε κάθε κατηγορία, την οποία δίνουν μέσω www.autobild.de. Ο νικητής κάθε κατηγορίας κρίνεται από την ψήφο των αναγνωστών.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top