Τι έκανε η Honda στον 2ο Γύρο GP Bahrain

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα 

Honda 2ο Γύρο GP Bahrain

Στη βαθμολογούμενη δεκάδα τερμάτισαν τρία από τα τέσσερα μονοθέσια με κινητήρα Honda στο συναρπαστικό Grand Prix του Bahrain. O Max Verstappen δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας στο τέλος του αγώνα. Σε μία συναρπαστική εκκίνηση είδαμε τον Verstappen να δίνει μάχη με τον Carlos Sainz για την 5η θέση και να κρατά πίσω του τη McLaren. Μετά το πρώτο pit stop ο Max πέρασε μπροστά από τον Valtteri Bottas στην 4η θέση, όμως στο μεσαίο stint του αγώνα ανησυχούσε για την κατάσταση των ελαστικών του και αναγκάστηκε να μπει νωρίς για ένα δεύτερο pit stop. Από τη στιγμή που ο Sebastian Vettel είχε μείνει πίσω, ο Max ήταν 4ος πίσω από τον Bottas και τον πίεζε για την 3η θέση στο βάθρο.

Ένα τεχνικό πρόβλημα στη Ferrari του Charles Leclerc που ήταν επικεφαλής του αγώνα, είχε σαν αποτέλεσμα να χάνει 5 δευτερόλεπτα στο γύρο και να μείνει πίσω. O Max ήταν μάλιστα έτοιμος να τον προσπεράσει δύο γύρους πριν το τέλος όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας επιστρατεύτηκε στην πίστα λόγω των δύο Renault που παρέμεναν ακινητοποιημένες στην πρώτη στροφή. Δυστυχώς, η σημαία του τερματισμού δόθηκε με το αυτοκίνητο ασφαλείας ακόμη στην πίστα και ο Max τερμάτισε 4ος παραμένοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Ο Pierre Gasly κατάφερε να ανέβει στη βαθμολογούμενη δεκάδα από την 13η θέση στην εκκίνηση και μάλιστα έκανε ένα εκπληκτικό προσπέρασμα στον Sergio Perez από την εξωτερική γραμμή στη στροφή 5. Αφού μπήκε στη δεκάδα, ο Pierre τερμάτισε τελικά στην 8η θέση εξασφαλίζοντας τους πρώτους βαθμούς του με την Aston Martin Red Bull Racing. Βαθμούς πήρε και η Toro Rosso με τον Alex Albon που απέφυγε τα προβλήματα σε έναν χαοτικό αγώνα για να τερματίσει τελικά στην 9η θέση και να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στην F1 στο δεύτερο μόλις αγώνα της καριέρας του.

Οι μάχες δεν έλειψαν όταν ο Alex προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του τον Pierre καθώς εκκινούσε ακριβώς μπροστά από την Red Bull. Τελικά πήρε τους δύο βαθμούς της 9ης θέσης. Ο αγώνας του Daniil Kvyat καταστράφηκε όταν τον χτύπησε από πίσω ο Antonio Giovinazzi στο 12ο γύρο, προκαλώντας ένα τετακέ που τον έριξε στην τελευταία θέση. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να αναρριχηθεί στην κατάταξη, ο Daniil τερμάτισε 12ος πίσω από την Alfa Romeo, ενώ τιμωρήθηκε και με 5 δευτερόλεπτα ποινής για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στην pit lane. Ο 3ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 θα πραγματοποιηθεί στην Κίνωα στις   14 Απριλίου 2019. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top