Συνεργασία BMW και Mercedes για να πηγαίνουν τα αυτοκίνητα...μόνα τους 

Που δίνουν προτεραιότητα 

BMW Και Mercedes Αυτόνομη Οδήγηση

Το BMW Group πιστεύει ότι οι μακροπρόθεσμες συνεργασίες στο πλαίσιο μιας ευέλικτης, μη αποκλειστικής, προσαρμοζόμενης πλατφόρμας είναι σημαντικές για την εκβιομηχάνιση της αυτόνομης οδήγησης. Οι τεχνολογίες που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη θα προχωρήσουν στη μαζική παραγωγή ως Επίπεδο αυτοματοποίησης 3 στο BMW iNEXT το 2021. Το όχημα αυτό θα μπορεί επίσης να υποστηρίξει πιλοτικά προγράμματα Επιπέδου 4.


Το BMW Group ένωσε τις δυνάμεις του με την Daimler AG για την προώθηση της εξέλιξης της επόμενης γενιάς τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι δύο εταιρίες υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την κοινή εξέλιξη τεχνολογιών που είναι ζωτικές για τη μελλοντική μετακίνηση. Αρχικά, η έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού επόμενης γενιάς, στην αυτοματοποιημένη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις λειτουργίες στάθμευσης (έως SAE Επίπεδο 4).


Το BMW Group και η Daimler AG μιλούν για μία μακροπρόθεσμη, στρατηγική συνεργασία και στοχεύουν να κάνουν τις τεχνολογίες επόμενου επιπέδου ευρέως διαθέσιμες μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Ο συνδυασμός των εξαιρετικών τεχνογνωσιών των δύο εταιριών θα ενισχύσει την κοινή καινοτόμα δύναμή τους. Επιπλέον, θα επιταχύνει και θα εκσυγχρονίσει την ανάπτυξη τεχνολογιών μελλοντικών γενιών. Η ανάπτυξη τεχνολογιών τρέχουσας γενιάς και οι υπό εξέλιξη συνεργασίες των δύο εταιριών σε αυτό τον τομέα θα παραμείνουν ανεπηρέαστες και θα συνεχιστούν όπως πριν. Και οι δύο πλευρές θα εξετάσουν επίσης πρόσθετες συνεργασίες με άλλες εταιρίες τεχνολογίας και κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επιτυχία της πλατφόρμας.

Bαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top