Κυριαρχία της Audi στο E-Prix του Μεξικό

Το Audi e-tron FE05 είναι το μυστικό της επιτυχίας 

Audi e-tron FE05

Η Audi πέτυχε χατ τρικ στο Μεξικό, αφού για 3η συνεχόμενη χρονιά η εργοστασιακή ομάδα Audi Sport ABT Schaeffler κέρδισε το E-Prix στο Μέξικο Σίτυ. Στο κατάμεστο από θεατές σιρκουί Οτοντρόμο Ερμάνος Ροντρίγκεζ (Autódromo Hermanos Rodríguez) ο Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi), ο Βραζιλιάνος οδηγός της Audi πέτυχε την 9η νίκη του σε E-Prix, κάνοντας στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο μια προσπέραση που έκοβε την ανάσα.


Καθοριστική για τον θρίαμβο στο Μεξικό ήταν η αποδοτικότητα του Audi e-tron FE05. Ενώ οι άμεσοι ανταγωνιστές έπρεπε να εξοικονομήσουν ενέργεια στους τελευταίους γύρους της μάχης για τη νίκη, ο οδηγός της Audi είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει την επίθεσή του και έτσι να προσπεράσει με μια εντυπωσιακή ενέργεια το προπορευόμενο μονοθέσιο ακριβώς πριν τη γραμμή του τερματισμού.
Ο άλλος οδηγός της ομάδας, ο Γερμανός Ντάνιελ Αμπτ (Daniel Abt) τερμάτισε τελικά στη 10η θέση, έχοντας ξεκινήσει από την 21η. Με την πρώτη του νίκη στη φετινή σαιζόν ο Λούκας ντι Γκράσσι βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης των οδηγών και η Audi Sport ABT Schaeffler στην 5η αυτής των ομάδων.Επόμενο Ε-Prix αυτό του Χονγκ Κονγκ (Hong Kong) στις 10 Μαρτίου.


Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top