ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως ένας σκύλος βοήθησε να σχεδιαστεί το νέο Ford Focus

Τα λάθη των οδηγών με τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο

Για πολλούς, ο σκύλος αποτελεί μέλος της οικογένειας. Κι όμως, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δε διανοούνται τα παιδιά τους να ταξιδεύουν χωρίς ζώνη ασφαλείας, δεν κάνουν το ίδιο και για τα κατοικίδιά τους.  Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ford, το 32% των οδηγών – ιδιοκτητών σκύλων παραδέχεται ότι δεν ασφαλίζει τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο , κάτι που είναι υποχρεωτικό από το νόμο σε αρκετές χώρες.

Η μελέτη που έγινε με σημείο αναφοράς το νέο Focus wagon ήταν προσωπικό θέμα για το μηχανικό της Ford, Rene Berns, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον τριών ετών Αυστραλιανό Ποιμενικό του, τον Emil, για να σχεδιάσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να τα σκυλιά να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Μαζί με την ομάδα του στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Rene κατάφερε να μεγιστοποιήσει το χώρο αποσκευών του Focus wagon συμπιέζοντας τον αφρό της εσωτερικής επένδυσης της οροφής, κονταίνοντας τις βίδες στους μεντεσέδες και διαμορφώνοντας κατάλληλα το άνοιγμα της πίσω πόρτας.


Από τους ιδιοκτήτες σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα και απάντησαν ότι δεν ασφαλίζουν πάντα τα κατοικίδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο, το 32% δήλωσε ότι το πράττει καθώς αυτό δεν αρέσει στο σκύλο. Το 31% είπε πως η ασφάλιση ενός ζώου στο αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητη σε μικρές διαδρομές, ενώ ένα 14% είπε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει τον απαιτούμενο χώρο για κλουβί. Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις οδηγούς (26%) που είπε ότι μεταφέρει το σκύλο του χωρίς να τον έχει ασφαλίσει, παραδέχτηκε ότι ο σκύλος κάποια στιγμή  ότι και το κατοικίδιο κινδύνε ψε αλλά και ο ίδιος προσπαθώντας να τον συγκρατήσει.


Σε περίπτωση που το κατοικίδιο δεν είναι ασφαλισμένο στο αυτοκίνητο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να πάψει να ισχύει. Μαζί με την ομάδα του στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Rene κατάφερε να μεγιστοποιήσει το χώρο αποσκευών του Focus wagon συμπιέζοντας τον αφρό της εσωτερικής επένδυσης της οροφής, κονταίνοντας τις βίδες στους μεντεσέδες και διαμορφώνοντας κατάλληλα το άνοιγμα της πίσω πόρτας. 
Το νέο Focus wagon είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά σε μία ολοκληρωμένη γκάμα που περιλαμβάνει τα κομψά Focus Trend και Titanium, το σπορ Focus ST-Line, το πολυτελές Focus Vignale, και το crossover Focus Active που είναι εμπνευσμένο από τα οχήματα της SUV κατηγορίας.


Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top