Οδηγούμε το νέο 3θυρο MINI Cooper 1,5 

Σταθερή αξία

MINI Cooper

Η MINI  έχει εμπλουτίσει τον στόλο της με μια σειρά μοντέλων που καλύπτουν τις ανάγκες  ακόμη και μιας οικογένειας ,κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Όμως μια έκδοση αποτελεί την σταθερή αξία  και μιλάμε για την τρίθυρη έκδοση έτσι όπως γνωρίζαμε το μοντέλο από την πρώτη ημέρα που βγήκε πριν από δεκαετίες. Όμως και αυτή την έκδοση οι ιθύνοντες τη εταιρείας την πριμοδότησαν  με νέα εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό και με περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης έτσι ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να έχει το δικό του και μοναδικό Mini. Βέβαια οι οπτικές αλλαγές αυτές είναι δυσδιάκριτες καθώς εντοπίζονται κυρίως στα πίσω φώτα τεχνολογίας led όπου εμφανίζεται το μοτίβο της βρετανικής σημαίας (Union Jack). Αν γίνεις πιο παρατηρητικός βλέπεις την αλλαγή στο λογότυπο ,στα μπροστινά φώτα τεχνολογίας  Matrix και στις ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου.

 

 

Εσωτερικά οι αλλαγές είναι εμφανείς κυρίως στο ταμπλό όπου υπάρχει στην θέση του συνοδηγού η φωτιζόμενη  βρετανική σημαία και στην οθόνη αφής infotainment 6,5’ενώ στον εξοπλισμό υπάρχει και ασύρματη φόρτιση του έξυπνου κινητού σας τηλεφώνου  και οι περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας. Το πρόγραμμα MINI Connected διαθέτει μεταξύ άλλων :αυτόματη ενημέρωση χαρτών πλοήγησης με σύνδεση κινητού με  Real Time Traffic Information, , internet portal MINI Online και εγκατάσταση για Apple CarPlay. Ανασχεδιασμένο είναι και το δερμάτινο τιμόνι όπως και ο μοχλός του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Όμως Η MINI  δεν σταμάτησε εδώ .Διαθέσιμα είναι  τρία νέα εξωτερικά χρώματα , μεταξύ των οποίων και το πορτοκαλί. H εταιρεία προσφέρει όπως είπαμε πολλές επιλογές εξατομίκευσης με το πρόγραμμα MINI Yours Customised . Οι επιλογές γίνονται μέσω  online shop και αφορούν εξατομικευμένα προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται με τρισδιάστατη εκτύπωση ή ακόμη και με  χάραξη μέσω λέιζερ. Μιλάμε για δικής σου σχεδίασης  προβολάκια LED στις πόρτες με αλλαγές στους χρωματισμούς . Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα γνωρίζετε όσον αφορά χώρους όπου οι πίσω επιβάτες πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις (για κάτι καλύτερο υπάρχει η πεντάθυρη έκδοση) . Φυσικά πρέπει και πάλι  να αναφέρουμε την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

 

 

Όμως υπάρχει σοβαρός λόγος να αγοράσετε ένα   Minι και αυτός δεν είναι άλλος από την εκπληκτική οδική συμπεριφορά. Ξεκινάμε την δοκιμή μας έχοντας στην «καρδιά» του Mini μας τον 3κύλινδρο 1.500 κινητήρα βενζίνης ο οποίος αποδίδει 136 άλογα στις 4.500-6.500 σ.α.λ. με ροπή στα 22.4 κιλά  από τις 1.480 σ.α.λ. Στο πάτημα του γκαζιού και από τα πρώτα χιλιόμετρα αρχίζεις να εκτυιμάς τις αρετές του που ξεδιπλώνονται στην κάθε αλλαγή ταχύτητας με το άμεσο στις αλλαγές 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο Steptronic . Δύναμη σε όλες τις στροφές χωρίς ξεσπάσματα με μια γραμμικότητα και μια πολιτισμένη λειτουργία που σε κάνει να ξεχνάς ότι έχεις να κάνεις με τρικύλινδρη διάταξη. Μάλιστα στην επιλογή Sportκ στα προγράμματα οδήγησης το MINI κινείται με ρυθμούς που παραπέμπουν σε πολλά περισσότερα κυβικά . Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,8 δευτερόλεπτα  ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά με άνεση της ένδειξη των 200+ χιλιομέτρων. Υπάρχουν δυο ακόμη επιλογές στα προγράμματα οδήγσης η Mid που είναι για πιο ισορροπημένη  οδήγηση και η Green προσανατολισμένη στην οικονομία με την λειτουργία coasting.

 

 

Όμως όλα τα λεφτά είναι η οδική του συμπεριφορά καθώς δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλο μοντέλο στην κατηγορία του το οποίο να μην είναι πουσαρισμένο και να έχει τέτοια πατήματα στον δρόμο. Απλά το MINI είναι ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το οδηγάς.  Συμπαγές στις διαστάσεις με άκαμπτο πλαίσιο ανταποκρίνεται στις εντολές σου άμεσα. Με σφιχτή ανάρτηση ακόμη και στην επιλογή Eco ακολουθεί με υποδειγματικό  τρόπο την πορεία που του ορίζεις  με ελάχιστες κλίσεις στις στροφές ειδικά στην επιλογή Sport όπου όλα γίνονται πιο άμεσα. Το σύστημα διεύθυνσης ακόμη και στις υψηλές ταχύτητες είναι «βαρύ» με αξιοσημείωτη πληροφόρηση ενώ και τα φρένα συμπληρώνουν την ασφαλέστατη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Βέβαια η σφιχτή ανάρτηση μπορεί λίγο να ψιλο-ενοχλήσει στις εγκάρσιες ανωμαλίες του οδοστρώματος αλλά  όχι σε βαθμό που να είναι  Με δυο λόγια το MINI είναι ένα  fun-to-drive όχημα με αρετές που δικαιολογούν και την τιμή του η οποία είναι στα 21095 ευρώ.


Βαγγέλης Γκούμας
   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top