Δείτε που κατασκευάζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών MINI

Ξόδεψαν εκατομμύρια ευρώ 

Ηλεκτρικό MINI

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing προετοιμάζεται να καλύψει την υψηλότερη, μελλοντική ζήτηση για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, επενδύοντας σε εκτενή μέτρα αναδιοργάνωσης και επέκτασης. Ένα ποσό διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ θα διοχετευθεί σε υποδομές και εξοπλισμό παραγωγής μπαταριών για το νέο ηλεκτρικό MINI.

 

 

Σε μία επιφάνεια περίπου 6.000 τετραγωνικών μέτρων στη δυτική πτέρυγα του εργοστασίου εξαρτημάτων 02.20 του Dingolfing, θα στηθεί ο μηχανισμός για την παραγωγή μονάδων μπαταριών, μαζί με μία γραμμή συναρμολόγησης. Η εγκατάσταση των πρώτων συστημάτων έχει ξεκινήσει και θα ακολουθήσουν λειτουργικές δοκιμές.  

 

 

Από το 2020, η Μονάδα του Dingolfing θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά συστήματα κίνησης πέμπτης γενιάς για μελλοντικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group, όπως το BMW iX3, το BMW i4 και το BMW Inext. Το Εργοστάσιο του Dingolfing είναι ένα από τα 30 παγκόσμια σημεία παραγωγής του BMW Group. Στο Εργοστάσιο 02.40, καθημερινά, περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης περίπου 1.600 αυτοκίνητα BMW Σειράς 3, 4, 5, 6, 7 και 8. Συνολικά, το εργοστάσιο κατασκεύασε πάνω από 376.000 αυτοκίνητα το 2017. Σήμερα, 18.000 άτομα και 800 μαθητευόμενοι εργάζονται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του BMW Group στο Dingolfing.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top