Δείτε πως έκαναν... δίαιτα στο Ford GT

Ένα μοντέλο για λίγους και… εκλεκτούς 

Ford GT Carbon Series

Το Ford GT Carbon Series θα βάζει φωτιά στις πίστες σύντομα, ως το ελαφρύτερο Ford GT. Αντίθετα με το αγωνιστικό αδελφάκι του, η νέα έκδοση θα μπορεί να επιστρέφει στο γκαράζ του ιδιοκτήτη του, έχοντας προηγουμένως καταγράψει εντυπωσιακούς γύρους στην πίστα.

Η νέα περιορισμένη έκδοση του Ford GT είναι ελαφρύτερη κατά 18 kg περίπου χάρη στην εφαρμογή καινοτόμων μέτρων μείωσης βάρους όπως τροχοί από ανθρακονήματα, εξάτμιση από τιτάνιο, μπουλόνια από τιτάνιο και ένα ελαφρύ πολυανθρακικό πίσω κάλυμμα με πρόσθετες οπές εξαερισμού.

Οι μηχανικοί της Ford πρόσθεσαν αρκετά συστατικά άνεσης – κλιματισμό (A/C), ραδιόφωνο και  SYNC 3 – για εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν την διαδρομή προς και από την πίστα .Αλλά αφαίρεσαν τις ποτηροθήκες και τον αποθηκευτικό χώρο στην πλευρά του συνοδηγού, θέτοντας όρια στο βάρος. Η τρίτη, ειδική έκδοση Ford GT έχει πιο ορατό ανθρακόνημα από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο, μαζί με προαιρετικές χρωματικές πινελιές, για να ξεχωρίζει και να εκφράζει το πάθος του για τη γρήγορη οδήγηση.

Οι ‘εγκεκριμένοι’ πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τώρα τα Ford GT Carbon Series. Ο ρυθμός παραγωγής θα είναι ένα αντίτυπο την εβδομάδα. Η Ford θα ανοίξει τη σχετική διαδικασία για επίλεκτες παγκόσμιες αγορές στις 8 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στο www.FordGT.com για 30 ημέρες.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top