Ποιοι είναι οι νέοι κινητήρες για το  ανανεωμένο  Renault KADJAR

Σε τι άλλο άλλαξε 

 Renault KADJAR

Το νέο KADJAR έρχεται αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς για να ανεβάσει σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα την αισθητική, την άνεση και το δυναμισμό. Για αρχή, η οθόνη 7’’ του συστήματος infotainment  R-LINK 2 προσφέρει καλύτερη ευκρίνεια και μεγαλύτερη ακρίβεια χειρισμών. Ίσως η μεγαλύτερη είδηση για το νέο Renault KADJAR κρύβεται κάτω από το καπό. Έρχεται με καινούριους κινητήρες βενζίνης και diesel που ενώ προσφέρουν ανώτερη οδηγική αίσθηση και απόδοση, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και είναι συμβατοί με τις πιο σύγχρονες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες. 


Το νέο Renault KADJAR εξοπλίζεται με τον υπέρ-σύγχρονο κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe, προϊόν συνεργασίας της Συμμαχίας Renault (Alliance) με την γερμανική Daimler. Πρόκειται για έναν κινητήρα που εξασφαλίζει υψηλή απόδοση, αλλά με τελείως ομαλό και μεταξένιο τρόπο χάρη στην 4κύλινδρη αρχιτεκτονική του. Ο 1.3 TCe αποδίδει εξίσου καλά στις χαμηλές στροφές, χάρη στην εξαιρετική του ροπή, που φτάνει τα 270 Nm. Παράλληλα, εξοπλίζεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων (Gasoline Particulate Filter), ένα τεχνικό γνώρισμα κυρίως των κινητήρων πετρελαίου. Ο 1.3 TCe GPF είναι διαθέσιμος σε 4 εκδόσεις, με 140 ίππους και 160 ίππους, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αυτός κινητήρας έχει υποβληθεί σε 40.000 ώρες δοκιμών πάνω σε πάγκο, που ισοδυναμεί με 14 έτη λειτουργίας για 8 ώρες την ημέρα.

Το νέο Renault KADJAR επωφελείται από σύγχρονους κινητήρες diesel με σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR), που θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των οξειδίων του αζώτου (NOx). Οι νέοι κινητήρες diesel του νέου KADJAR έρχονται με το διακριτικό «Blue dCi». Ο κινητήρας Blue dCi 115, των 1.461 κ.εκ. αποδίδει 5 ίππους και 10 Nm (260 Nm) περισσότερη ροπή από τον αντίστοιχο κινητήρα προηγούμενης γενιάς, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων. Ο κινητήρας Blue dCi 150, των 1.749 κ.εκ. αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με ισχύ αυξημένη κατά 20 ίππους από το μοτέρ που αντικαθιστά, και κορυφαία ροπή 340 Nm, είναι σχεδιασμένος για εξαιρετική απόδοση. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ διατίθεται σε εκδόσεις 4x2 και 4x4.

Το σύστημα τετρακίνησης διαθέτει 3 προγράμματα λειτουργίας (2WD, Auto, Lock), το σύστημα τετρακίνησης του νέου Renault KADJAR δίνει μεγάλη ευχέρεια επιλογών. Παράλληλα, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 20 εκατοστών το καθιστά ιδανικό ακόμα και για την προσπέλαση των πιο δύσβατων εμποδίων, ενώ οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης (17ο) και διαφυγής (25ο) ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Φυσικά, ακόμα και για τις εκδόσεις 2WD το σύστημα υποβοήθησης της πρόσφυσης μέσω του ESP, Extended Grip, μπορεί να υποστηρίξει το νέο Renault KADJAR ακόμα και σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης, όπως οι λασπώδεις ή αμμώδεις επιφάνειες. Το Extended Grip ρυθμίζεται και αυτό σε τρία επίπεδα..  

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top